La màfia russa a la Comunitat Valenciana en ‘Zoom’

Dilluns el programa que presenta Bérnar Giménez aprofundirà en l’última macrooperació policial amb sorprenents detencions a Altea

Els equips de Zoom han viatjat a França per a entrevistar la periodista russa Anastasia Kirilenko, que viu amenaçada per l’organització criminal internacional russa per les seues investigacions

Els equips de Zoom han viatjat a França per a entrevistar la periodista russa Anastasia Kirilenko
Els equips de Zoom han viatjat a França per a entrevistar la periodista russa Anastasia Kirilenko / Departament de Comunicació
21 de juny 2021 - 10:47

Com actua la màfia russa? i quins vincles té a la Comunitat Valenciana? Aquestes i altres incògnites seran desvelades aquesta nit al programa d’investigació Zoom d’À Punt, a partir de les 22:00 hores. La costa valenciana ha sigut el lloc on la màfia russa ha blanquejat els diners provinents d’altres negocis delictius com la venda de drogues o armes, segons indiquen les últimes operacions policials.

La investigació sobre la màfia russa del programa comença a París. Els equips de Zoom han viatjat a França per a entrevistar la periodista russa Anastasia Kirilenko, que viu amenaçada per l’organització criminal internacional russa per les seues investigacions.

El programa inclou una entrevista amb el fiscal antifrau assignat al cas, José Grinda, també amenaçat de mort per un cap de la màfia russa.

En Zoom, l’equip que encapçala Bérnar Giménez aprofundirà en l’última macrooperació policial contra la màfia russa a la Comunitat Valenciana: l’operació Testudo. Altea és un dels escenaris on s’ha desenvolupat l’operació més gran contra la màfia russa de l’última dècada. L’encarregat, en aquesta trama, de guanyar-se als funcionaris públics, segons el jutjat d'instrucció número 1 de Benidorm, era Alexei Shirokov, l’aconseguidor.

Shirokov establert a Espanya des de 1996, era militant del PP a Altea, advocat i propietari d'un negoci immobiliari d'alt nivell a Altea. També és un expert en tir olímpic i molt actiu en xarxes socials, on presumeix del seu alt nivell de vida. Aquesta investigació policial es va saldar amb detencions de ciutadans russos residents al nostre territori i, el més cridaner: la detenció de membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i càrrecs públics locals.

Altea és un dels escenaris on s’ha desenvolupat l’operació més gran contra la màfia russa de l’última dècada.
Altea és un dels escenaris on s’ha desenvolupat l’operació més gran contra la màfia russa de l’última dècada.

Que no s’apaguen les estreles, banda sonora de La mort de Guillem

En acabar el programa Zoom, a les 23:00 hores, À Punt emetrà el documental i concert Que no s’apaguen les estreles.

Documental pensat per a enfortir l'autoestima, la identitat i les arrels valencianes. Recupera les històries de valentia, saviesa i renaixement. Un viatge de nord a sud, de la costa a l'interior del territori valencià per a descobrir pobles, cultures i realitats que part de la societat actual desconeix. Deu històries que s'entrellacen per a dialogar amb joves i majors que viuen sense oblidar les arrels. Amb la memòria viva.

Per una altra banda, el concert celebrar al Teatre Principal de València naix arran de la cançó del mateix títol que va ser la banda sonora del llargmetratge La mort de Guillem, sobre l'assassinat del jove independentista i antifeixista de Burjassot a mans d’un grup de neonazis. En pocs mesos, la cançó ha sumat més de 700.000 reproduccions en les plataformes digitals.

També et pot interessar

stats