Lucía Casañ guanya el concurs de curtmetratges en honor a Berlanga

Mig centenar d'obres han optat al premi de 1.500 euros

Dimarts als cines Lys es lliuren els premis
12 de febrer 2022 - 09:00

L'esperit de Berlanga té relleu assegurat. Així ho constata l'excel·lent acolliment que ha tingut el concurs de curtmetratges promogut per À Punt i Las Provincias per a commemorar el centenari del naixement del director Luis García Berlanga. Mig centenar de treballs han concorregut a aquest certamen per a demostrar que l'humor i la sàtira del creador valencià ha tingut un gran ressò en les noves generacions.

El concurs proposava als creadors audiovisuals de la Comunitat Valenciana que mostraren el seu talent, creativitat i capacitat artística amb peces de no més de 100 segons que podien enviar-se fins al passat 15 de gener. Les bases permetien presentar obres gravades amb qualsevol dispositiu (càmera de telèfon mòbil, càmera fotogràfica digital, càmera d'acció, tauleta, càmera de vídeo...) amb la finalitat d'afavorir tot tipus de formats i de relats.

El curtmetratge guanyador ha sigut el presentat per Lucía Casañ Rodríguez sota el títol ‘Hey, hey, dímelo’ per la seua qualitat tècnica i, sobretot, per mantindre l'esperit del cinema de Berlanga. La guanyadora rebrà un xec de 1.500 euros.

El jurat ha decidit a més realitzar un esment especial, sense remuneració econòmica, a l'obra ‘Chapa y pintura’, de Claudia Escrig, valorant les seues interpretacions i la seua capacitat crítica hereva de la filmografia del director valencià.

El concurs, a més, preveia un premi especial del públic al millor curt elegit per votació popular amb diploma acreditatiu. Més de 12.000 participants han votat en el web que allotja tots els treballs presentats (www.a100.es). La vida és bonica d'Alberto Calvet ha sigut triat favorit entre totes les peces presentades.

Cartell del concurs de curts
Cartell del concurs de curts

El jurat triat per a valorar els treballs a concurs ha estat format per Montse Català, cap de Cultura d'À Punt Mèdia; Begoña Siles i Carolina Hermida, de la càtedra d'Investigació Luis García Berlanga de la Universitat CEU Cardenal Herrera; Mikel Labastida, cap de Desenvolupament Digital de Las Provincias, i Txema Rodríguez, cap d'edició gràfica del diari.

Els cinemes Lys acolliran dimarts que ve 15 de febrer, a les 19 hores, el lliurament dels premis per als guanyadors del concurs en honor a Berlanga organitzat per Las Provincias i À Punt. L'acte servirà a més per a prendre el pols a l'audiovisual valencià. Dins del projecte Emergents, que ha iniciat aquest periòdic per a donar veu i visibilitat als creadors de la Comunitat Valenciana, s'ha organitzat una xarrada amb els responsables de dos dels curtmetratges més reeixits dels últims mesos.

En el col·loqui, moderat per Mikel Labastida, participaran Carla Pereira i Paloma Mora, directora i productora de Procés de Selecció, nominades al Goya al millor curtmetratge d'animació. També hi assistiran Anna Juescas i Nando Fibla, dos dels promotors del curt Oddity, creat pels alumnes de Barreira I+D, que també va estar en la preselecció dels Goya. En la taula s'asseurà a més Rosana Pastor, comissionada de l'Any García Berlanga. Totes dues obres podran veure's en aquesta trobada. A continuació s'entregaran els premis i es projectaran les obres guanyadores. L'acte està obert al públic.

També et pot interessar

stats