Laura Grau Berlanga, periodista d’Esports d’À Punt, finalista de la 23a edició del Premi de Periodisme Accenture

Enguany s'han presentat 1.073 treballs de 545 periodistes, que han sigut valorats i analitzats pel Consell Assessor del Premi, format per FundéuRAE, Fundación Tomillo i Forética.

Aquest divendres s'han lliurat a Madrid els Premis de Periodisme Accenture
Aquest divendres s'han lliurat a Madrid els Premis de Periodisme Accenture / À Punt Mèdia
13 de juny 2022 - 12:43

El treball de la periodista d'À Punt Mèdia Laura Grau Berlanga "El big data i la IA (Intel·ligència Artificial), aliats al món de l’esport", emés en la secció d’Esports de l’À Punt Notícies al desembre passat, ha sigut finalista del Premi de Periodisme Accenture.

La valenciana optava a un dels guardons nacionals més prestigiosos dins de la categoria Tecnologies i Transformació empresarial, dotat amb 8.000 euros. El guanyador del premi, lliurat aquest divendres a Madrid, ha sigut Jaime Vicioso pel reportatge “Gestores de flotas de robots, los jefes de personal del futuro", publicat en El Mundo.

“El nostre objectiu era apropar a la gent termes com big data i intel·ligència artificial. Molts sentim les paraules, però no sabem ben bé què són ni perquè s'utilitzen –explica Laura Grau. En el meu cas, el vaig aplicar al camp de l'esport que és on treballe i on s'està implementant de manera sistemàtica per a millorar el rendiment dels esportistes, analitzar els rivals, fer millors fitxatges o prevenir lesions. A més, vaig intentar comptar amb testimonis de valor com Fernando Gómez Colomer, exfutbolista i director esportiu, Quique Alcántara, responsable d'innovació de l'Institut de Biomecànica de València o Eduardo Valdés, Global Business Manager d'una de les empreses espanyoles punteres en aplicació de la IA al futbol, Olocip”.

El Consell Assessor del Premi de Periodisme Accenture —conformat per FundéuRAE, Forética i la Fundación Tomillo— ha seleccionat els nou finalistes de la 23a edició, entre els 1.073 treballs presentats per 545 periodistes, que sumen 147 més que l'any anterior.

Per a la tria del guanyador, ha hagut un jurat presidit pel president d’Accenture Espanya, Portugal i Israel, Domingo Mirón, i integrat per un grup de prestigiosos professionals procedents de sectors i diferents especialitats: Marc Armengol, director general adjunt de Banc Sabadell i director d'operacions i tecnologia; Margarita del Val, viròloga i immunòloga del CBMSO (CSIC-UAM) i coordinadora de la plataforma de salut global del CSIC; Ricardo Domínguez, president de Navantia (representat en la votació per Javier Romero Yacobi, director d'estratègia de Navantia); Miguel Ángel Panduro, conseller delegat d'Hispasat; María Jesús Prieto-Laffargue, presidenta de l'Institut de l'Enginyeria d'Espanya (2000-2004) i conseller consultiu; Soledad Puértolas, escriptora i acadèmica de la RAE; Susana Rodríguez, campiona paralímpica de triatló en els Jocs de Tòquio 2020 i metge especialista en medicina física i rehabilitació; i Andrés Romero, conseller director general de Santalucía.

Un premi amb un component solidari

Així mateix, cada any la fundació Accenture selecciona dos projectes encaminats a afavorir l'ocupabilitat dels més vulnerables i, per cada treball presentat, dona dotze euros al projecte solidari triat per cada periodista. En aquesta edició, Accenture farà costat a la fundació Alma Natura, amb el projecte RegeneraRural, que impulsa emprenedories rurals de triple impacte (econòmic, social i ambiental) que milloren el benestar i la sostenibilitat del medi rural, amb 544 vots i 6.528 euros, i al projecte «Digitalitzant la inclusió», de CEAR, que busca fomentar l'alfabetització digital i l'accés a recursos de formació en tecnologia per a millorar l'ocupabilitat de les persones refugiades, amb 529 vots i 6.348 euros.

Sobre Accenture

Accenture és una companyia global de serveis professionals, líder en capacitats digitals, de cloud i de seguretat. Combinant una experiència inigualable i habilitats especialitzades en més de 40 sectors econòmics, presta serveis d'Estratègia i Consultoria, Tecnologia, Operacions i Accenture Song, impulsats per la xarxa de centres de tecnologia avançada i operacions intel·ligents més gran del món. Els seus 699.000 professionals compleixen la promesa de la tecnologia i l'enginy humà cada dia, i presten servei a clients en més de 120 països. Aprofiten el poder del canvi per a crear valor i èxit compartit per als seus clients, professionals, accionistes, partners i la societat www.accenture.es

 

També et pot interessar

stats