‘L’hora fosca’ reconstrueix aquesta setmana el cas Ferrándiz

Dimarts, a les 22:00 h, primera part d’‘El depredador de Castelló’

‘L’hora fosca’ reconstrueix aquesta setmana el cas Ferrándiz
‘L’hora fosca’ reconstrueix aquesta setmana el cas Ferrándiz / Departament de Comunicació
05 d'abril 2021 - 10:18

Les desaparicions i assassinats de dones joves a Castelló a finals dels anys noranta van commocionar la ciutat. La Guàrdia Civil va haver d’enfrontar-se a un repte que va durar anys i que va requerir la col·laboració de la Unitat Central Operativa per a resoldre el cas. Aquesta és la trama que analitza aquesta setmana el programa L’hora fosca, a partir de les 22:00 h en la televisió d’À Punt.

Dimarts a la nit els espectadors i espectadores podran seguir pas a pas, com l’anomenat cas Ferrándiz reconstrueix les desaparicions de cinc xiques a Castelló. En concret, desenvolupa la història de Sonia Rubio, la primera, que va ser el detonant de tota la investigació.

L’hora fosca es recolza en molts fragments de l’arxiu de Canal 9-RTVV que s’utilitzen en la narració, així com en els testimonis del fiscal que va portar endavant el sumari i dels guàrdies civils que van fer la investigació.

Aquest primer capítol d’‘El depredador de Castelló’ repassarà el fet que més repercussió social va tindre amb la desaparició de Sonia, respecte a la desaparició de les altres xiques, una jove treballadora d’una fàbrica i tres prostitutes. El programa recordarà com va ser la detenció del presumpte assassí, que va ser alliberat per falta de proves, tot i que la Unitat Central Operativa (UCO) va relacionar tots els casos amb un únic assassí.

L’hora fosca analitza les motivacions del mal i qüestiona per què les persones trenquen la seua vida diària amb la violència d’aquests actes. Què ha fallat en la societat? Els serveis de protecció social en són responsables? Podrien evitar-se? El programa fa un pas més enllà i ens farà reflexionar sobre el comportament i la naturalesa de la violència humana.

També et pot interessar

stats