‘L’hora fosca’ ofereix demà el desenllaç del cas Maeso

La segona part de “Contagi” recupera de l’arxiu de la televisió pública valenciana les declaracions que va fer l’anestesista davant el tribunal que jutjava el seu cas 

'L'hora fosca' amb el desenllaç del cas Maeso
'L'hora fosca' amb el desenllaç del cas Maeso / Departament de Comunicació
24 de maig 2021 - 10:35

Dimarts a les 22 hores, el programa de true crime d’À Punt L’hora fosca ofereix el desenllaç de “Contagi” la segona part del conegut popularment com a cas Maeso. Aquest capítol inclou fragments de les declaracions que va fer l’anestesista davant el tribunal que jutjava el seu cas i la seua negativa d’acceptar, primer, que estiguera malalt i, segon, que ell fora l’origen dels contagis.

Aquest nou capítol del programa L’hora fosca ens mostrarà l’alt ritme de treball que portava l’anestesista Juan Maeso, la seua addicció a les drogues, l’origen dels contagis i la prova genètica que va demostrar que Juan Maeso era l’origen del virus. El programa també explica com contagiava els afectats i mostra el silenci que els seus companys van mantindre en el juí.

Juan Maeso a una imatge de l'arxiu de RTVV
Juan Maeso a una imatge de l'arxiu de RTVV

El jutge instructor, decidit a trobar respostes i proves, va buscar el suport de la comunitat científica universitària, que després de dur a terme uns estudis genètics sobre el virus que afectava diverses persones contagiades, va establir el parentiu o l’origen comú de la soca vírica d’hepatitis C que afectava almenys 275 persones, huit d’elles ja mortes.

El juí no tenia precedents, per les dimensions i la complexitat de la causa i per l’excel·lència de la investigació exposada. La sentència va ser condemnatòria.

 

També et pot interessar

stats