‘L’hora fosca’ ens mostra el desenllaç del crim de la maleta de Russafa

Dimarts a la nit, la cita de ‘true crime’ de la televisió d’À Punt

‘L’hora fosca’ ens mostra el desenllaç del crim de la maleta de Russafa
‘L’hora fosca’ ens mostra el desenllaç del crim de la maleta de Russafa / Departament de Comunicació
10 de maig 2021 - 10:15

Hi ha casos que s’allarguen en el temps i d’altres que són com un llampec. Això últim és el que passa demà dimarts en L’hora fosca, el programa d’investigacions de successos de la Comunitat Valenciana, on es conta a contrarellotge un cas que es va esdevindre durant 48 hores.

L’11 de setembre de 2017, després de tancar la perruqueria al centre de València, Alberto Ferrer s’esvaeix. Els germans i amics li telefonen, però no respon. És un destacat membre del col·lectiu LGBTI, procedent de Xeraco. Li ha costat molt obrir-se camí i ara viu un bon moment professional. Ha decidit tindre una trobada amb una altra persona que ha conegut en una xarxa social i acudeix al seu pis. Des d’aquell moment, no se sap res més d'Alberto.

Poc abans de la mitjanit de l’11 de setembre de 2017, al barri de Russafa, una persona troba una maleta plena de sang al costat d’un contenidor. Quan arriba la Policia Local, descobreix dins el tors d’un home sense extremitats. A primera hora del matí s’escorcollen abocadors i els voltants del lloc on s’ha fet la troballa per a descobrir més indicis.

El subinspector Blas Gámez i un company acudeixen a Russafa, on fan preguntes, busquen càmeres…fins que troben un rastre de sang que porta des de la maleta fins al número 77 del carrer de Sueca. Els policies segueixen el rastre fins a un portal de la casa i quan hi entren es troben amb un home corpulent, de rostre estranyament infantil, que carrega una motxilla. La policia demanarà identificar-se a l'individu que, sense dir res, agredirà amb un ganivet gran un dels policies i li causarà la mort. L'altre policia abatrà l'agressor amb set tirs de la seua pistola.

Estem davant d’un cas que té dues víctimes, una d’elles un destacat investigador d’homicidis, i un assassí amb un perfil insospitat: suec, d’origen argentí, escriptor de novel·les negres a Escandinàvia, practicant d’arts marcials, exconvicte i amic d’alguns dels assassins més destacats de Suècia.

L’hora fosca ens il·lustra aquesta història amb les imatges del singular succés de la maleta. El desenllaç del crim de la maleta de Russafa, a partir de les 22:00 hores en la televisió d’À Punt.

També et pot interessar

stats