‘L’hora fosca’ demà amb el desenllaç d’“El crim de Patraix”

Dimarts a partir de les 22:00 hores, en la televisió d’À Punt

‘L’hora fosca’ demà amb el desenllaç d’“El crim de Patraix”
‘L’hora fosca’ demà amb el desenllaç d’“El crim de Patraix” / Departament de Comunicació
29 de març 2021 - 11:46

Aquest dimarts a les 22.00 hores continua la segona part d’“El crim de Patraix” en el programa d’À Punt, L’hora fosca, producció d'À Punt Mèdia en associació amb Voramar Films.

La investigació fa un gir radical quan es grava una conversa en la qual s’al·ludeix de forma indirecta a l’assassinat d’Antonio Navarro. Els interlocutors són María Jesús Moreno i Salvador Rodrigo, un home desconegut que manté una relació secreta amb la viuda. En la singular amistat que ambdós mantenen pot estar la clau per a aclarir el cas. La sèrie de gravacions de les escoltes telefòniques de la policia són clau perquè sobre aquestes se sosté tota l’acusació. A més, les imatges del juí on es veuen les declaracions de Salva i Maje ens traslladen a moments de màxim interés i tensió dins la sala.

El relat que desenvolupa és la detenció, declaracions, actuació davant el tribunal i posterior condemna de Maje i de Salva. Entre altres, intervenen el criminòleg Vicente Garrido, que explica el procés de dominació que va exercir Maje sobre Salva i com aquest va actuar per a matar Antonio.

Bona part dels homicidis que es produeixen a la Comunitat Valenciana i a l’estat espanyol són fruit de la violència de gènere, dones mortes a mans de companys o excompanys. Potser per això, l’assassinat d’Antonio i la seua investigació va tindre una repercussió mediàtica extraordinària. De fet, els mitjans s’hi refereixen com a cas Maje, per María Jesús, la dona que va ser acusada de tramar el crim, o de la viuda negra, un altre clixé, tot i que l’acusat de cometre’l és un home, Salvador.

En la seua estrena, la setmana passada, el programa L’hora fosca va tindre una bona rebuda dels espectadors i les espectadores, amb un 5,5% d’audiència. Més de 108.000 persones van seguir el conegut com cas Maje a les seues pantalles.

L’hora fosca es basa en fets reals i recrea amb rigor les atmosferes, amb dramatitzacions de les situacions viscudes pels seus protagonistes en l’àmbit judicial i periodístic. Cada setmana, en el programa es parla d’un cas que va commocionar la societat valenciana, històries que ben bé podrien ser l’argument d’una novel·la d’intriga. El programa està dirigit per José Ángel Montiel, produït per Pedro Pastor, de Voramar Films, i realitzat per Pablo van Damme Tamarit, que també n’és el director de fotografia. 

També et pot interessar

stats