L’art urbà de Berlín es mostra en el programa ‘Valencians al món’

L’espai més viatger de la televisió d’À Punt visita el patrimoni i la vida cosmopolita de la capital alemanya

Juan ens mostrarà la porta de Brandenburg
Juan ens mostrarà la porta de Brandenburg / Departament de Comunicació
16 de novembre 2021 - 14:01

Aquest dimecres, a les 22.00 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de Berlín. La reportera Cristina Orts visita una de les capitals imprescindibles del mapa d’Europa, que barreja cosmopolitisme i història. 

Entre els valencians i valencianes que viuen a la capital d’Alemanya coneixerem Irene, de les Alqueries (Plana Baixa), que després de viure 2 anys a Anglaterra, va traslladar-se a Alemanya on fa 9 anys que viu. Aquesta fotògrafa ens mostrarà com funciona el transport públic de la ciutat i l’aeroport abandonat de Tempelhof, que actualment és una pista de patinatge. A més ens convidarà a tastar el menjar internacional de la ciutat, reflex del seu cosmopolitisme. 

També coneixerem Manu, d’Elx, que fa 5 anys que va deixar el Baix Vinalopó. Aquest treballador del món dels videojocs ens acompanyarà al famós mur de Berlín, la gran cicatriu de la ciutat alemanya. Descobrirem la discoteca més menuda del món i tastarem el Currywurst.

Per la seua banda, Mercedes fa quasi 4 anys que va arribar a Berlín. El camí no ha sigut gens fàcil, però aquesta valenciana ja està completament adaptada a la ciutat. Ella ens aproparà el Tiergarten, un dels parcs urbans de Berlín o anirem al monument a l’Holocaust. Amb ella farem un tast del típic menú alemany amb salsitxes i cervesa.

Amb Juan de València, esbrinarem alguns dels indrets més característics de la ciutat, com ara la porta de Brandenburg, el Museu de la República Democràtica Alemanya o el Parlament. Aquest músic que ja fa 12 anys que viu a Berlín visitarem el Palau de Sanssouci i l’Òpera de Berlín, on treballa. Finalment amb José de Borriana (Plana Baixa), que fa faena com a jardiner, veurem la torre de la televisió que el va impactar quan va arribar a Berlín ara fa 20 anys.

També et pot interessar

stats