La Gala de l’Associació d’Actors i Actrius s’emetrà dijous en directe per À Punt

El lliurament dels premis, a partir de les 22:30 h des del Teatre Talia de València, inclourà la menció d’honor a l’actor i director valencià Carles Alberola

En acabar À Punt projecta la comèdia "M'esperaràs?"

Carles Alberola
Carles Alberola, premi Narcís 2022 / Miguel Lorenzo
27 de juny 2022 - 13:34

Aquest dijous a partir de les 22:30 hores torna a la pantalla d’À Punt una de les gales més volgudes pel sector audiovisual valencià. Es tracta de la gala que l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) entrega anualment per a destacar els millors treballs d’intèrprets valencianes i valencians. La cita és al Teatre Talia de València i serà presentada per dos dones, Maria Juan i Carmen Juan.

A la gala es lliuren els premis en les categories següents: millor interpretació de doblatge femení, millor interpretació de doblatge masculí, millor interpretació femenina audiovisual, millor interpretació masculina audiovisual, millor interpretació femenina de teatre, millor interpretació masculina de teatre, premi Crisàlide a l’actriu revelació i premi Crisàlide a l’actor revelació.

Enguany el premi d’honor (premi Narcís) és per a l’actor i director valencià Carles Alberola.

No faltaran les actuacions especials de formacions valencianes com Reinas Magas, Cashalada i Rent ni tampoc l’homenatge a les persones del sector audiovisual que ens han deixat.

L’etiqueta per a poder seguir tot el que passe a la gala i comentar-la a les xarxes socials és #premisaapv2022.

M'esperaràs, una comèdia d'Alberola, en acabar la gala.

En acabar la gala À Punt emetrà la pel·lícula "M’esperaràs?". És la opera prima de Carles Alberola, autor, director i actor d’aquest film basat en l’obra de teatre homònima, que va obtindre el Premi Palanca i Roca de Teatre als Premis Literaris Ciutat d’Alzira l’any 2013 (publicada per Edicions Bromera). Una comèdia romàntica, rodada en versió original en valencià, i amb el mateix elenc actoral que va formar la seua peça teatral. El guió recull molts dels temes i obsessions que ha vingut desenvolupant Alberola als seus textos teatrals, i treballs televisius: l’individu atrapat per una realitat inhòspita, la por a lluitar pel que desitgem, l’esperança de fer els nostres somnis realitat...

En “M’esperarás?”, Jaume i Raquel, un matrimoni exemplar, organitzen una cita a cegues a Rubén, un amic neuròtic depressiu separat fa dos anys. La dona que finalment acudeix a la cita, fica del revés la seua relació, tot allò que creien inamovible, i els demostra que mai és tard per tornar a començar. 

Tenint com a referent les adaptacions cinematogràfiques de les comèdies neoyorquines de Neil Simon i més recentment l’adaptació del text teatral “Le prénom” o “Un deu salvatge”, Alberola creu en la potencia de la situació dramàtica que planteja "M’esperaràs?" mantenint la unitat de temps i espai, com a la peça teatral.

També et pot interessar

stats