La gaiata Farola-Ravalet i la infantil Hort dels Corders, guanyadores dels Premis À Punt de les Festes de la Magdalena de Castelló

Aquesta és la tercera edició dels premis a les gaiates que atorga la radiotelevisió valenciana

Aquestes són les gaiates guanyadores dels Premis À Punt 2024
Aquestes són les gaiates guanyadores dels Premis À Punt 2024 / À Punt
Belén Tordera
08 de març 2024 - 11:51

Enguany s'ha celebrat la tercera edició dels premis organitzats per la radiotelevisió pública valenciana i ja en coneixem els guanyadors. La gaiata número 6, Farola-Ravalet, ha aconseguit el primer premi i també ha guanyat el segon premi infantil; mentre que la gaiata número 5, Hort dels Corders, ha sigut la guanyadora del Premi de La Colla d’À Punt. 

El monument de la gaiata número 6, Farola-Ravalet, té sis metres d’alçària i un clar estil barroc inspirat en els monuments de la dècada dels huitanta. Els braços, amb ornamentació de suro de poliestiré perfectament treballats, li aporten un gran volum. Destaquen les enormes vidrieres pintades a mà i la quantitat de llums i tires led que il·luminen un monument molt cridaner. El jurat ha valorat que es tracta d'una gaiata clàssica amb treball artesà i un acabat sobri i elegant.

El segon premi ha sigut, per segon any consecutiu, per a la gaiata número 15, Sequiol, i el tercer per a la número 1, Brancal de la Ciutat.

La gaiata 5 infantil, Hort dels Corders, està inspirada en la ciutat de Castelló i la seua fundació. Es tracta d'una representació de la ceràmica, un dels oficis més característics de la ciutat i de la província. La història de Castelló està representada per un conjunt de huit braços, cada parella de braços està unida i simbolitza els xiquets i xiquetes quan baixaven del Castell Vell a la ciutat amb els gaiatos enllumenats pel fanal de llum. Aquests gaiatos representen les seues arrels i les tradicions; la seua unió, la creació dels senyals d'identitat de Castelló.

El segon premi infantil ha sigut per a la gaiata 6, Farola-Ravalet, i el tercer premi, per a l’Armelar.

El jurat de la tercera edició dels Premis À Punt per a triar a les millors gaiates l'han integrat Nelo Gómez, presentador del concurs Alta tensió i actor en L’Alqueria Blanca, i els periodistes Belén Garcia Cantavella i Enrique Tena Ibáñez, encarregats de les retransmissions de les festes.

El jurat dels Premis La Colla d’À Punt a la gaiata infantil millor il·luminada l'han format Ferran Cano i Berta Báidez, presentador i reportera de Fas festa, així com el periodista Mathies Muñoz, presentador de La via verda.

També et pot interessar

stats