Formatge i bicicletes en ‘Valencians al món’ als Països Baixos occidentals

El programa visitarà les tulipes, els molins i els canals de la Haia i Utrecht.

Amb Ana, de València, farem caiac pels canals d'Utrech
Amb Ana, de València, farem caiac pels canals d'Utrech / Valencians al món
12 d'octubre 2021 - 17:31

Aquest dimecres 13 d’octubre a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets dels Països Baixos occidentals. El nostre reporter Javier González visita una de les regions més dinàmiques del continent europeu, que fusiona les últimes tendències en urbanisme amb l’empremta de la corona holandesa.

Entre els valencians i valencianes que viuen als Països Baixos occidentals coneixerem Coral, de Dénia (Marina Alta), que ja fa un any que viu a Utrecht, on es va traslladar per la seua parella. Amb aquesta traductora visitarem un dels típics molins holandesos i entrarem al Trajectum Lumen, un projecte per a il·luminar artísticament zones poc concorregudes de la ciutat. Ella ens explicarà la seua emocionant història d’amor, ja que va quedar atrapada als Països Baixos a causa de la pandèmia, però va decidir no tornar a Espanya.   

També coneixerem Rocío, de Castelló de la Plana, que fa dos anys que viu a la Haia. Rocío es va traslladar als Països Baixos perquè a la seua parella li oferiren una faena de cuiner, però ara ja està perfectament integrada. Ella ens obrirà les portes del Mauritshuis, el museu que guarda La jove de la perla. També amb Rocío veurem De Passage, el centre comercial cobert més antic del país.

Rocío, de Castelló, amb el famos quadre 'La jove de la perla'
Rocío, de Castelló, amb el famos quadre 'La jove de la perla' / Valencians al món

De la mà d’Ana, de València, farem caiac pels famosos canals de la ciutat. Ella fa dos anys que es va traslladar a Utrecht per amor, tot i que després va aconseguir faena de tècnica de laboratori. Amb Ana comprarem tulipes al mercat de les flors i parlarem del sentiment faller lluny de la terra. Ens emocionarem quan recorde la seua àvia i plorarem quan descobrim el regal que li hem portat.  

Per la seua banda, Maria, de València, fa un any que viu a la Haia. Ella ens citarà al mercat a l’aire lliure més gran d’Europa per a comprar els ingredients per a la paella. Amb ella sabrem com és la vida als Països Baixos, especialment pel que fa a la salut mental i els drets socials. Amb ella veurem la platja i el parc d’atraccions. També ens presentarà Joan, de Benifaió (Ribera Alta), que està estudiant un màster de música a la Haia des de fa uns mesos.

Amb Maria, de Sagunt (Camp de Morvedre), passejarem en bici i descobrirem com es viu sobre dues rodes en la ciutat ciclista per antonomàsia. La cuina dels Països Baixos és famosa per les seues creïlles fregides, així que tastarem un típic aperitiu d’aquest tubèrcul. Maria també ens presentarà Alba, de València, que ja fa uns quants mesos que estudia l’Erasmus a Utrecht. Amb elles pujarem a la torre Dom, de 112 metres.

I, finalment, Alejandra és de Sagunt (Camp de Morvedre) i fa dos anys que viu a Utrecht. Amb ella veurem la casa Rietveld i tastarem els cèlebres formatges gouda i edam. També ella ens ensenyarà a fer una coca amb molles típica de Sagunt. Alejandra ens presentarà el seu marit, amb qui ja està completament establida als Països Baixos. 

Valencians al món viatja a la regió més famosa dels Països Baixos

Els Països Baixos occidentals són la regió més famosa del país, on es troben Utrecht, la Haia, Amsterdam o Rotterdam. Els Països Baixos tenen una economia oberta i moderna, fortament basada en el comerç exterior, especialment amb Alemanya, gràcies al seu paper de nus de comunicacions europeu, amb, entre altres, el port més important del continent (Rotterdam). Les indústries més importants són l'alimentària, la química, la petroliera i la fabricació d'aparells electrònics. L'agricultura, tot i tindre poc de pes en el total econòmic, en té més que en altres països desenvolupats, gràcies a una mecanització acusadíssima, que, tot i ocupar menys del 4% de la població activa, produeix grans superàvits de menjar per a la indústria alimentària.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de la Covid-19, respecta les normes de cada país i reflecteix com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats