La final del concurs juvenil ‘Rosquilletres’ determinarà qui és el millor lletrejador de la Comunitat Valenciana

Es disputa a l’Auditori de Torrent i s’emetrà en À Punt el dissabte 2 de juliol.

Enguany han passat pel programa 52 centres educatius i 156 alumnes.

Els 18 finalistes de Rosquilletres
Els 18 finalistes de Rosquilletres / Departament de Comunicació
30 de juny 2022 - 09:25

El curs ha acabat i també ho fa el programa juvenil més estimat d’À Punt. Rosquilletres emetrà el dissabte 2 de juliol la competició més divertida. Els finalistes són díhuit estudiants de tercer de l’ESO de centres educatius de la Marina Baixa, la Plana Alta, la Vall d’Albaida, la Ribera Baixa, l’Horta Sud i la ciutat de València. Aquesta és la quarta final del concurs de lletrejar de la televisió pública des que va començar a l’any 2018.

Els instituts que han entrat en esta classificació i juguen esta final són: IES Bellaguarda d’Altea, IES Violant de Casalduch de Benicàssim, IES Bocairent de Bocairent i els col·legis Nostra Senyora del Socors de Benetússer, Pío XII de València i Maria Auxiliadora Salesianes de Sueca. 

Dissabte és la competició final més divertida
Dissabte és la competició final més divertida

Els díhuit finalistes se sotmetran a una prova inicial de velocitat consistent a lletrejar correctament tantes paraules fins a huit lletres com puguen en 50 segons. Ho faran, centre a centre, per ordre creixent de punts obtinguts en les eliminatòries. Els huit que més en lletregen passen a la segona fase. Ací lletrejaran en 15 segons una sola paraula, bastant més llarga i amb complicacions ortogràfiques, fins que en quede un només, que serà proclamat guanyador, com a millor lletrejador o lletrejadora a de la Comunitat Valenciana.

El guanyador o guanyadora rebrà com a premi un ordinador portàtil d’alta gama. I la seua classe, una estada d’un dia a Terra Mítica.

Rosquilletres s’emet els caps de setmana en à Punt i és un concurs divulgatiu que promou el treball en equip i la capacitat d'aprenentatge i superació. Es troba “A la carta” en el web i s'utilitza com a eina didàctica i de millora del valencià als instituts valencians. Enguany han passat per Rosquilletres 52 centres educatius i 156 alumnes.

També et pot interessar

stats