‘Fas festa’ presenta les 26 candidates a falleres majors de València

La ruta festera també farà parada a Gandia, Llíria, Ibi, Énguera, Orpesa i Aranyel

Cort d'Honor Falles 2024
Cort d'Honor Falles 2024 / Fas festa
02 d'octubre 2023 - 12:32

Amb Fas festa, el programa d’À Punt que mostra les festes tradicionals més arrelades dels pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana, coneixerem aquest dimarts 3 d’octubre les 26 candidates a falleres majors de València i veurem tot el que passa a la Fonteta quan s’apaguen les càmeres després de la gala d’elecció.

Ximo Rovira i Gemma Payà, els presentadors del nou magazín de vesprades d’À Punt acompanyaran Ferran Cano en el plató en el recorregut pel calendari fester de la Comunitat Valenciana. Aquesta setmana fan parada a Gandia, Llíria, Ibi, Énguera, Orpesa i Aranyel.

Amb el reporter Carles Navarro viurem i disfrutarem de la singular festa del Tio de la Porra de Gandia, que anuncia l’inici de la fira i festes d’aquesta ciutat de la Safor. També assistirem a la competició de Llançament de Rabiosa (llançament d’aixades) que la localitat d’Aranyel (Alt Millars) organitza cada any dins del seu programa de festes en honor al seu patró sant Miquel, protagonista també de les festes de Llíria i Ibi.

Amb Berta Báidez acompanyarem els veïns de la ciutat del Camp de Túria al llarg de la tradicional Baixà del Sant. I a Ibi farem la romeria amb milers d’iberuts, iberudes i turistes, des del centre de la localitat fins a la seua ermita.

Per últim, seguirem els passos de la festa-reportera Clàudia Argent, que ha viscut la gran nit de les danses a Énguera, un ritual de ball arrelat en aquest municipi des de fa més de tres segles. L’equip del Fas festa tampoc no faltarà a un dels actes més populars de les festes en honor a la Mare de Déu de la Paciència d’Orpesa. La Benedicció de les Cintes ompli de festers i veïns els carrers d’aquesta localitat de la Plana Alta.

Tot açò, amb la companyia de Ximo Rovira i Gemma Payà, que hauran de demostrar les seues habilitats més festeres. 

També et pot interessar

stats