Les falles Duc de Gaeta-la Pobla de Farnals, Lo Rat Penat i La Nova de Benicalap guanyen els Premis À Punt a les Falles 2022

Per segon any consecutiu, la cadena pública promou la crítica audiovisual i l’esperit satíric d’artistes i comissions falleres amb un concurs. 

Primer Premi À Punt a les Falles 2022: Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals
Primer Premi À Punt a les Falles 2022: Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals / À Punt
17 de març 2022 - 13:57

La falla Duc de Gaeta-la Pobla de Farnals queda primera en els Premis À Punt a les Falles 2022. És la segona edició d’aquests guardons que convoca la cadena pública valenciana amb l’objectiu de fomentar l’esperit satíric i la crítica audiovisual entre els artistes i les comissions falleres.

El monument Renovar-se o morir és la falla amb millor crítica audiovisual 2022 amb una escena sobre À Punt que parla d’una piràmide descoberta fa 150 anys, coneguda com a Komunicacions de Burxasor, i que va ser erigida pel faraó Alfredhotep Kostamon (Alfred Costa). Entre els súbdits representats hi troben Martat Ventu-Ra (Marta Ventura), Màximon Huertaothep (Màxim Huerta), Rosakaura Romeron (Rosa Romero), Alexet Sanjaimés (Àlex Sanjaime), Sergiti Kaballerofis (Sergi Caballero), Mariaothep Fusterot (Maria Fuster), Mariaothep, Juanshut (Maria Juan), Karolinamon Ferreshup (Carolina Ferre), Klarat Kastellofis (Clara Castelló), Ferransés Kanotón (Ferran Cano), Lluissis Obiolshet (Lluís Obiols), Vanessapta Gregoriti (Vanessa Gregori) i Viktorikara Mashor (Victòria Maso). Tots ells amb un paregut sospitós a les cares més conegudes de la nostra televisió autonòmica.

El jurat, format pel poeta i monologuista Lluís Mosquera, l’actor Sergio Caballero, el cap d’Imatge d’À Punt Hipòlit Soler, i els presentadors Gustavo Clemente, Maria Juan, Bérnar Giménez i Carolina Ferre. Tots ells han recorregut els 10 monuments que participaven en aquesta segona edició d’escenes falleres sobre la radiotelevisió i web valencians.

Aquesta comissió s'emporta el primer premi, dotat amb 2.000 euros, i un estendard que reconeix la fita.

Segon Premi À Punt a les Falles 2022: Falla Lo Rat Penat
Segon Premi À Punt a les Falles 2022: Falla Lo Rat Penat / À Punt

El segon premi, dotat 1.000 euros en metàl·lic i l'estendard de record, va per al monument Tocats i afonats d’Erick Martínez de la Falla Lo Rat Penat. Ací la crítica va dirigida als embussos produïts per la política del Giuseppe Grezzi per introduir el transport en bicicleta i l’entrada en escena d’una periodista d’À Punt que intenta entrevista el regidor de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de València.

Tercer  Premi À Punt a les Falles 2022: Falla Manuel Melià i Fuster-Carles Cortina Nova Benicalap
Tercer Premi À Punt a les Falles 2022: Falla Manuel Melià i Fuster-Carles Cortina Nova Benicalap / À Punt

I el tercer guardó, amb 500 euros i l'estendard commemoratiu, se l'ha emportat la comissió de la falla Manuel Melià i Fuster-Carlos Cortina, La Nova de Benicap pel seu monument La paella russa i la recuperació del showman Joan Monléon i les Monleonetes.

El públic pot votar la seua falla preferida en el web d’À Punt

Ja podeu votar en el web apuntmedia.es quina és la millor falla per a vosaltres de les deu que han participat en el concurs d’enguany (https://www.apuntmedia.es/falles/vota-millor-critica-audiovisual-falles-valencia-2022_11_1496774.html). El termini per a votar es tancarà el dia 19 de març a les 10 hores i la falla més votada s’endurà el premi del públic d’À Punt, dotat amb 1.000 euros. 

També et pot interessar

stats