La falla Pere Cabanes - Joan XXIII guanya la tercera edició dels Premis À Punt a les Falles amb un ninot de Màxim Huerta

La radiotelevisió valenciana promou la crítica audiovisual i l’esperit satíric d’artistes i comissions falleres amb l’objectiu de difondre la passió per la festa

Pere Cabanes - Joan XIII es converteix en la falla amb millor crítica audiovisual 2023
Pere Cabanes - Joan XIII es converteix en la falla amb millor crítica audiovisual 2023 / À Punt

La falla Pere Cabanes - Joan XXIII guanya en els Premis À Punt a les Falles 2023. És la tercera edició d’aquests guardons que convoca la radiotelevisió pública valenciana amb l’objectiu de fomentar l’esperit satíric i la crítica audiovisual entre els artistes i les comissions falleres.

Amb un ninot que homenatja el presentador d’À Punt i escriptor Màxim Huerta, Pere Cabanes - Joan XIII es converteix en la falla amb millor crítica audiovisual 2023. L’escena converteix el popular periodista en guia d’un punt de Tourist Info fent referència a l’important paper de promoció dels pobles de la Comunitat Valenciana que ha fet Màxim en el programa Bona vesprada de la televisió pública i que continua fent amb l’obertura d’una llibreria preciosa a Bunyol, el seu poble.

Aquesta comissió s'emporta el primer premi, dotat amb 2.000 euros, i un estendard que ho reconeix.

El segon premi, dotat 1.000 euros i l'estendard, és per a la falla Manuel Melià i Fuster - Carles Cortina, la Nova de Benicalap
El segon premi, dotat 1.000 euros i l'estendard, és per a la falla Manuel Melià i Fuster - Carles Cortina, la Nova de Benicalap / À Punt

El segon premi, dotat 1.000 euros i l'estendard, és per a la falla Manuel Melià i Fuster - Carles Cortina, la Nova de Benicalap. Amb el lema “Tocant-se les boles... de drac”, dues figures representen Son Goku i a Krilin de la coneguda sèrie Bola de Drac, que reivindiquen el passat de grans audiències en Canal 9 i demanen tornar a À Punt “perquè ara malviuen com dues glòries velles esperant del govern una bona pagueta” (com diuen els versets).

La falla Regne de València - Duc de Calàbria es queda amb el tercer lloc al podi
La falla Regne de València - Duc de Calàbria es queda amb el tercer lloc al podi / À Punt

La falla Regne de València - Duc de Calàbria es queda amb el tercer lloc al podi amb un monument que té com a lema “Dis-li amor, dis-li X”. L’escena que ha presentat a concurs és una sàtira batejada com a “Alfredo Landa vs. Alfredo Lambda” que recorda la llibertat d’estimar i fa referència a la ja tradicional carrossa d’À Punt el Dia de l’Orgull. Esta comissió s’emporta, a banda de l’estendard commemoratiu, un premi de 500 euros.

El jurat dels Premis À Punt a les Falles 2023 ha estat format per Bérnar Giménez, presentador del programa d’investigació Zoom, Amparo Fernández, periodista i presentadora de l’espai informatiu À Punt NTC Nit i el mateix Màxim Huerta.

El públic pot votar la seua falla preferida en el web d’À Punt

Des de demà divendres 17 de març a les 10 hores, fins al diumenge 19 de març a les 10 hores, les valencianes i valencians poden votar la seua falla preferida en el web d’À Punt.

La falla més votada s’endurà el premi del públic d’À Punt, dotat amb 1.000 euros.

També et pot interessar

stats