Esports d’aventura i cultura vikinga a Oslo en ‘Valencians al món’

El programa més aventurer d’À Punt visita el patrimoni natural i l’arquitectura contemporània de la capital de Noruega.

 

Pepe d'Albal és un dels valencians que ens presenta el programa
Pepe d'Albal és un dels valencians que ens presenta el programa
13 de desembre 2021 - 15:26

Aquest dimecres 15 de desembre a les 22.00 Valencians al món ens descobreix els secrets d’Oslo en À Punt. La reportera Cristina Orts visita una ciutat amb una arquitectura contemporània reconeguda i ens descobreix la seua espectacular naturalesa.

Entre els valencians i valencianes que viuen a la capital noruega tenim Gemma, d’Emperador (Horta Nord), que va arribar a Oslo fa deu anys acompanyada del marit i la filla de tres anys. En aquesta part del món ha descobert l’amor per la natura. Ella ens mostrarà el parc Vigeland, una curiosa col·lecció d’escultures de gent nua de totes les edats, i l’Ajuntament, on es lliura el Nobel de la Pau. També ens presentarà Pepe, d’Albal (Horta Sud), que fa només quatre mesos que viu a Oslo. Amb ell pescarem una llagosta al fiord i la cuinarem al restaurant on treballa. 

Quan Josep, de Sanet i els Negrals (Marina Alta), ens va contar que el nostre programa li havia servit com a font d’inspiració per a fer les maletes i anar-se’n a Oslo ens vam sentir molt orgullosos. Viu a la capital noruega des de fa dos anys i ens ensenyarà al Museu Fram, que explica la rica història de les exploracions noruegues. També veurem un mercat típic, el parc d’Ekeberg,  el Museu Munch i provarem la sauna i l’aigua gelada del fiord. 

Si per alguna raó és valorada Noruega és pels paisatges. Viure al mig d’un bosc era el que Salva, de València, i la seua dona tenien al cap quan es van traslladar a Oslo fa set anys. Amb este barber farem pàdel surf i caiac. I després ens relaxarem amb un dolç de canella i un café i visitarem Holmenkollen, un centre d’entrenament per a esquiadors professionals, on ens tirarem en tirolina.

Salva de València viu al mig d'un bosc i té una barberia.
Salva de València viu al mig d'un bosc i té una barberia.

De la mà de Laura, de Bocairent (Vall d’Albaida), que fa tres anys que viu a la ciutat veurem l’Òpera d’Oslo, el monument més reconeixible de Noruega. Amb esta exhostessa de vol visitarem el barri hipster de la ciutat, pujarem a un ferri i coneixerem anècdotes de la vida quotidiana, per exemple, com es lliga a Noruega.

I, finalment, a un hora i mitja d’Oslo tenim una història ben simpàtica. Els bessons Pepe i Juan, del Poble Nou (València), fa quatre anys que viuen a Noruega. Hi van obrir el seu forn de pa i ara les seues pastes són conegudes arreu de la regió. Amb ells prepararem un pastís de brioix i crema típic de Noruega i visitarem la casa natal del pintor Munch. També visitarem un poblat viking i practicarem el tir amb arc i el llançament de destral. 

També et pot interessar

stats