‘Duel de Veus’, ‘Mr. Bean’ i ‘Cartes en joc’, plats principals del Nadal en À Punt

Els programes preparen una programació especial amb el sorteig de la Grossa, molt d’humor, gastronomia, música, viatges de somnis i el resum informatiu d’actualitat més complet per a les festes. 

Mr. Bean ens omplirà de somriures els dies 24 i 29
Mr. Bean ens omplirà de somriures els dies 24 i 29 / Departament de Comunicació
16 de desembre 2022 - 12:57

La programació d’À Punt per Nadal ve carregada de novetats i preestrenes dels espais que ja prepara la cadena per a encetar l’any 2023.

El programa de investigació Zoom enceta la setmana festiva amb “Els preus de Nadal”. L’IPC que afecta els aliments i begudes alcohòliques està completament desbocat, aquest octubre el menjar és un 15,4% més car a la Comunitat Valenciana i ha superat els registres de la resta d’Espanya. En aquesta llista destaca l’increment del sucre, que ha pujat un 42,8%, i també els productes de primera necessitat com la farina o la mantega, que superen el 30%. Tots els productes típics de les festes pugen de preu respecte a l’any passat i Zoom se centrarà en dos productes: el torró i el raïm.

Zoom visita el Banc d'Aliments
Zoom visita el Banc d'Aliments

La nit es completa amb el documental Abba Per Sempre. Qui guanya s’ho endú tot. Narra la història de l’èxit del grup musical ABBA, contada en retrospectiva pels antics membres.

 I a continuació el Cor de la Generalitat i La Dispersione interpreten el programa Armónico tributo al monestir de Sant Miquel dels Reis. El Cor de la Generalitat és el cor del Palau de les Arts de València, a més que desenvolupa una constant activitat musical. Per la seua part, La Dispersione naix el 1999 amb la intenció d’interpretar el repertori musical europeu dels segles XVII i XVIII amb criteris i instruments històricament fonamentats. És un concert de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

El dimarts 20 torna al prime time el programa musical Duel de veus amb un ambiciós repte. Els millors participants de les dues primeres edicions del programa Duel de veus, que presenta Àlex Blanquer, seran valorats per Sole Giménez, Gisela i Arkano. Dos equips, blau i taronja, capitanejats per Samantha i Pere Aznar, s’enfrontaran en cinc duels per a buscar l’artista total.

Duel de Veus amb Àlex Blanquer busca l'artista total
Duel de Veus amb Àlex Blanquer busca l'artista total / ©Miguel Lorenzo

El dimecres 21 el programa més viatger, Valencians pel món, enceta tres setmanes de propostes idíl·liques amb escapades amb sabor nadalenc com París o Nova York. Aquesta setmana els reporters ens conviden a recórrer Sydney.

El dijous 22, À Punt els oferirà en directe, a partir de les 8:30 del matí, el sorteig de la loteria de Nadal en un programa especial presentat per Mathies Muñoz i Amparo Fernández, a la televisió, i Clara Castelló i Helena Montaner, a la ràdio. Connectarem amb diferents punts de la geografia valenciana per a comprovar com està vivint-se el sorteig i visitarem els pobles que resulten afortunats. Seran més de quatre hores de programació en directe amb diferents convidats que ens explicaran les anècdotes del dia. En el nostre web es podrà seguir minut a minut el sorteig i consultar els dècims premiats de manera immediata (apuntmedia.es/loteria) 

Amparo Fernández i Mathies Muñoz ens traslladen la il·lusió de la loteria de Nadal
Amparo Fernández i Mathies Muñoz ens traslladen la il·lusió de la loteria de Nadal

De nit en el prime time s’emetrà una edició del programa Cartes en joc, especial Nadal 2022. En aquesta edició especial, abans de la pròxima temporada del concurs, buscarem el millor restaurant recomanat de València per a Nadal, seguint el criteri de tres famosos foodies valencians amb milers de seguidors. Així Joe Burger defensarà el restaurant Euforia, Dietista Enfurecida acompanyarà el xef de Bouet, i Elsa is Hungry apadrinarà Mamba. I tots defendran les virtuts de la cuina dels seus locals amb dents i ungles per a intentar que guanye.

Cartes en Joc especial Nadal i molt prompte nova temporada
Cartes en Joc especial Nadal i molt prompte nova temporada

El divendres 23, com a vespra de la nit de Nadal, À Punt estrena la pel·lícula Bon Nadal i a continuació s’emet l’òpera Madame Butterfly des del Palau de les Arts de València.

Les vesprades s’omplin de somriures, de dilluns a diumenge, amb el divertit programa Per Nadal, torrons! (de 19:30 a 20:15, dissabte i diumenge de 19:45 a 21 h), per a donar pas als més saborosos menús de Nadal que ha preparat l’equip del programa La Cuina de Morera per als dies de festa com ara un rap “allagostat” amb cloïsses i gambes i, de postres, una pasta fullada de cabell d’àngel amb garapinyades i vi calent.

El dissabte 24 la programació inclou pel·lícules nadalenques des del matí: Un intercanvi per Nadal, L’aprenent del Pare Noel i per a la sobretaula Noel. En acabar el tradicional discurs nadalenc del rei Felip VI, que s’emet tant per la televisió com per la ràdio, À Punt oferirà una nit de somriures amb quatre capítols de la sèrie de Mr. Bean. L’humorista anglés tornarà a la pantalla d’À Punt el dijous 29 amb el documental Feliç Aniversari, Mr. Bean i quatre capítols més de la sèrie del genial Rowan Atkinson.

La nit de Nadal es completa amb el programa Quina gràcia de Nadal! un programa recopilació dels millors moments d’actuacions d’humoristes en la història de televisió a la Comunitat Valenciana.

El dia 25 inclou l’emissió del Conte de Nadal de Hu Zhao a les 10 h i a les 11 h el Concert de Nadal de l’IVC. El Cor de la Generalitat, amb la direcció de Francesc Perales, interpreta un concert íntegrament dedicat a les nadales. Escoltarem una cuidada selecció dels més populars, com La nit de Nadal i Sant Josep es fa vellet i obres de compositors tan reconeguts com Matilde Salvador, Amand Blanquer o Rafael Talens. La missa especial de Nadal serà les 12 hores.

A la nit, a partir de les 21:45 h, els actors i actrius de la sèrie L’Alqueria Blanca, que acaba temporada el dijous 22, ens conviden a descobrir Els secrets de l’Alqueria, un programa que ens mostrarà com és viu el rodatge per dins. Després s’emetran quatre capítols de la sèrie, que tornarà a À Punt amb nous capítols a partir del 30 de gener.

Els secrets de l'Alqueria, el dijous 22
Els secrets de l'Alqueria, el dijous 22

Dilluns 26 els serveis informatius d’À Punt emetran un resum de l’actualitat de l’any. Seran 80 minuts de les informacions més destacades que la televisió, la ràdio i el web d’À Punt han acostat durant el 2022 a tota l’audiència de la Comunitat Valenciana.

En acabar es podrà veure el guardonat documental El regne del silenci. Aquest documental relata la vida i el treball del periodista del Washington Post, Jamal Khashooggi, fins al seu assassinat en l’ambaixada d’Aràbia Saudí en Estambul. Mitjançant entrevistes als seus col·laboradors, família i amics, explora les seues relacions personals i professionals amb el règim saudí i reconstrueix les seues últimes hores abans de desaparéixer.

No faltarà la programació infantil matinal, a partir de les 7 hores, de dilluns a diumenge amb els millors moments de La Colla, pel·lícules nadalenques, entretingudes sèries de dibuixos animats i el programa Celebrity School per a les vacances d’escola dels menuts de la casa.

També et pot interessar

stats