Descobreix com se celebra la festa de Sant Patrici a Irlanda amb ‘Valencians al món’

A Dublín el 78% de la població es declara catòlica i la festa en honor de qui va introduir el catolicisme a l’illa és molt important

Saray i Selene, d'Ontinyent, ens mostraran el centre de Dublín
Saray i Selene, d'Ontinyent, ens mostraran el centre de Dublín / À Punt
16 d'abril 2024 - 10:30

Amb Valencians al món els espectadors viatjaran aquest dimecres 17 d’abril a Dublín. A les 22 hores, el programa més viatger d’À Punt ens farà de guia per Irlanda i descobrirem les celebracions amb motiu de sant Patrici, el seu patró, de la mà del reporter Enrique Tena.

Saray, una ontinyentina resident a Dublín des de fa dos anys i mig, i la seua cosina Selene, també d'Ontinyent (Vall d’Albaida), lideraran una ruta pel centre de Dublín. En aquest recorregut parlarem sobre el prestigiós Trinity College i visitarem la majestuosa catedral de Sant Patrici, un dels llocs més freqüentats durant les celebracions en honor a qui va introduir el catolicisme a Irlanda.

Manu, d'Elx, ens explicarà les desfilades de la diada de Sant Patrici
Manu, d'Elx, ens explicarà les desfilades de la diada de Sant Patrici / À Punt

Manuel, originari d'Elx (Baix Vinalopó) i resident a Dublín els últims sis mesos, ens explicarà les desfilades de la diada de Sant Patrici, i destacarà la similitud amb les Falles valencianes. Des de les bandes de música fins als passejos dels militars i els bombers, Manuel ens parlarà de l'essència d'aquesta celebració tan divertida i multitudinària.

La pegolina Majo ens convida a explorar la riquesa històrica de Kilkenny
La pegolina Majo ens convida a explorar la riquesa històrica de Kilkenny / À Punt

Amb Majo, de Pego (Marina Alta), que fa deu anys que resideix a Kilkenny, comprarem barrets i complements verds, l'emblema de la festa. A més, Majo ens convidarà a explorar la riquesa històrica de Kilkenny: farem una visita a la catedral local i una degustació de les cerveses tradicionals.

Laura, de València, compartirà amb els espectadors la fascinant llegenda dels leprechauns
Laura, de València, compartirà amb els espectadors la fascinant llegenda dels leprechauns / À Punt

Laura, de València, que ha fet de Limerick la seua nova llar els últims sis mesos, compartirà amb els espectadors la fascinant llegenda dels leprechauns, famoses criatures de la mitologia irlandesa.

Miguel, de Guardamar del Segura, ens guiarà en una excursió al Rock of Cashel
Miguel, de Guardamar del Segura, ens guiarà en una excursió al Rock of Cashel / À Punt

Miguel, de Guardamar del Segura, que viu a Clonmel els últims dos anys, ens guiarà en una excursió al Rock of Cashel, una fortalesa amb una rica història. A més, Miguel ens explicarà el paper de Sant Patrici en la tradició religiosa d'Irlanda, un país on el 78% de la població es declara catòlica.

Andreu (València) i Empar (Carlet) ens explicaran com és un típic  desdejuni irlandès
Andreu (València) i Empar (Carlet) ens explicaran com és un típic desdejuni irlandès / À Punt

I Andreu, de València i resident a Kilkenny des de fa set anys, ens obsequiarà amb un típic desdejuni irlandès, amb ous ferrats i salsitxes, i ens portarà a explorar la misteriosa cova de Dunmore, coneguda per les centenàries formacions geològiques. Ell ens presentarà la parella, Empar, de Carlet (Ribera Alta), amb qui viurem les celebracions de Sant Patrici en una localitat xicoteta.  

També et pot interessar

stats