La desaparició de Gloria Martínez en ‘L’hora fosca’

Dimarts a les 22 hores en la televisió d’À Punt.

La Guàrdia Civil ha declinat fer declaracions per considerar que el cas encara està obert.

La desaparició de Gloria Martínez en ‘L’hora fosca’
La desaparició de Gloria Martínez en ‘L’hora fosca’ / Departament de Comunicació
19 d'abril 2021 - 13:16

Demà dimarts L’hora fosca, el programa de true crime, analitzarà el cas de la desaparició de Gloria Martínez a partir de les 22:00 hores. L’octubre de 1992 aquesta jove alacantina de 17 anys ingressà en una clínica psiquiàtrica de l’Alfàs del Pi per a rebre una cura de son i poder superar els problemes alimentaris i d’ansietat que pateix, seguint les recomanacions de la seua psiquiatra.

Els pares, gens convençuts, accedeixen finalment a l’ingrés per la pressió de la doctora que la tracta. No tardaran a lamentar-ho. La doctora prescriu un tractament a base de fortes injeccions de calmants per a tractar que la jove descanse.

Però eixa mateixa nit de l’ingrés els esdeveniments es desencadenaran. Les infermeres es comuniquen amb la Policia Local de l’Alfàs del Pi per denunciar que Gloria havia desaparegut. Els responsables de la clínica declararen que havia fugit saltant el mur de la finca. La investigació que porta endavant la Policia Local, la Guàrdia Civil i el titular del jutjat número 1 de Benidorm que instrueix el cas, no troben més explicació que afirmar que Glòria havia fugit.

Com comenten en el programa L’hora fosca diversos testimonis, les investigacions van tractar d’aclarir el que havia passat de portes enfora de la clínica, però mai cap investigació es va preocupar d’aclarir el que havia passat a l’interior del recinte. Gloria estava fortament sedada i arribar fins al mur i saltar-lo no li haguera resultat gens senzill. i menys anant sense sabates i ni ulleres (tenia un grau alt de miopia).

El jutge instructor va creure la versió de les infermeres (la xica es va posar violenta, les va agredir i va fugir per la finestra del bungalou fins a botar la tanca de la finca i escapar-se pel carrer). Després de fer la reconstrucció dels fets i donar veracitat a la versió de la fugida de la xica va tancar el cas.

En el programa L’hora fosca apareixen testimonis de les periodistes del diari Información d’Alacant que va seguir el cas, del jutge instructor del cas, del policia local que va investigar la desaparició i d’una experta en psiquiatria forense. A més inclouen les declaracions que els pares i l’advocat de la família van fer a les càmeres de Canal 9. La Guàrdia Civil ha declinat fer declaracions per considerar que el cas encara està obert.

També et pot interessar

stats