La delegació d’À Punt a Castelló es trasllada a la Universitat Jaume I

El president de la CVMC i el director general d’À Punt han visitat les noves instal·lacions junt a la rectora de la UJI.

La nova delegació s'ubica en la tercera planta de l’edifici Espaitec 2, dins del Parc Científic i Tecnològic
La nova delegació s'ubica en la tercera planta de l’edifici Espaitec 2, dins del Parc Científic i Tecnològic

La delegació d’À Punt a Castelló es trasllada al campus de la Universitat Jaume I. Deixa les instal·lacions que compartia amb RTVE al passeig de Ribalta i s’ubica en la tercera planta de l’edifici Espaitec 2, dins del Parc Científic i Tecnològic.

El canvi de localització de la radiotelevisió valenciana a Castelló millora la cobertura audiovisual de la província i permet reforçar el servei d’informació de proximitat, un dels objectius principals d’À Punt. Enrique Soriano ha destacat “la importància d’estar en un espai tan innovador, al cor del parc científic, la qual cosa farà disposar de més mitjans per a mostrar la realitat de Castelló a la resta de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, la nova delegació suposa una millora en les condicions laborals dels 22 treballadors i treballadores, que ara desenvoluparan la seua tasca en unes instal·lacions amb una superfície de 200 metres quadrats, llum natural, millor accés per carretera, tren, Tram i autobús. El nou espai compta amb una redacció àmplia i tres sales més (per a so, càmeres i muntatge i reunions).

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, subratlla que la instal·lació en Espaitec de la delegació d’À Punt a Castelló és una molt bona notícia i està convençuda que “permetrà explorar noves vies de col·laboració més allà de les pràctiques formatives en aspectes com la transformació digital, la innovació en els continguts o també l’impuls a iniciatives emprenedores en un sector amb molt de potencial professional com l’audiovisual”.

A hores d’ara, À Punt acull, cada any, estudiants en pràctiques de Periodisme, Comunicació Audiovisual, Traducció i Interpretació, Publicitat i del màster universitari en Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació. Un altre projecte en què treballen conjuntament és Itaca, per a la inclusió social i laboral de persones amb limitacions sensorials (sordera i ceguera).

Per a Alfred Costa, “estar ací al Parc Científic és una aposta segura per a caminar de la mà de la Universitat Jaume I en el nostre repte continu de millora en innovació, avantguarda i aposta per les noves tecnologies”. La ubicació de la delegació de Castelló en el Parc Científic i Tecnològic Espaitec de l’UJI té també un sentit estratègic. Se situa enmig del focus d’innovació i emprenedoria de Castelló i busca crear sinergies amb els centres investigadors i empresarials que s’ubiquen ací. Espaitec és un projecte de la Universitat Jaume I gestionat per la Fundació General de l'UJI que des de 2007 treballa per a crear un entorn a Castelló que siga referència nacional i internacional en coneixement i innovació.

També et pot interessar

stats