Les Corts validen el treball del Consell Rector de la CVMC

La Comissió de Radiotelevisió vota a favor de l’elecció de tres nous membres.

VÍDEO | Les Corts validen el treball del Consell Rector de la CVMC

El president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, ha comparegut aquest matí a petició pròpia davant la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual. Soriano ha explicat els motius pels quals durant 2018 no es van complir els ingressos publicitaris previstos inicialment.

La Llei 6/2016, de 15 de juliol, marca en el punt tercer de l’article 18 que els membres del Consell Rector cessaran, entre altres, en el cas que hi haja una disminució “de més del 25% dels ingressos propis previstos en el pressupost anual de la Corporació, excepte causa justificada que, amb un informe previ de la Sindicatura de Comptes, hauran d’exposar davant de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual que haurà d’acceptar aquesta justificació en una votació nominal i per majoria dels seus membres”. La Comissió, després d’escoltar els motius explicats pel president del Consell Rector, ha considerat justificada la desviació i ha votat a favor de la continuïtat del Consell Rector.

La decisió s’ha pres amb els sis vots a favor dels representants del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem, i amb els cinc vots en contra del PP, de Ciutadans i de Vox.

Després de la votació, Soriano ha valorat el suport de la comissió i ha reiterat que hi ha causes “justificades” que expliquen no haver aconseguit la previsió d’ingressos publicitaris. Causes com ara que les emissions de la televisió arrancaren al mes de juny i que els mesuraments d’audiència no van arrancar fins a octubre de 2018, fet que frenava l’arribada de publicitat de Forta. Soriano també ha defés la seua opinió favorable a “repensar” el model i la seua estructura dividida actualment entre la CVMC i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), una tasca que, ha recordat, és responsabilitat de les Corts. Respecte a la previsió per a 2019, el president ha confiat a superar “amb tranquil·litat” la previsió d’un milió d’euros en publicitat.

Sobre la seua continuïtat, ha defés que estarà en la presidència de la CVMC “el temps que siga necessari, complint plenament les meues funcions”.

En acabar la compareixença de Soriano, la Comissió ha aprovat també elevar al Ple de les Corts els noms dels tres candidats proposats pels grups parlamentaris per a formar part del Consell Rector. La decisió s’ha pres en 10 vost a favor i un en contra, de la representant de Vox. En aquest sentit, renoven en el càrrec Vicente Cutanda, a proposta del PP, i Marc Pallarés, del PSPV-PSOE, i entra a proposta de Compromís Rosa Yagüe.

També et pot interessar

stats