El Consell Valencià de la Joventut i l’SAMC firmen un conveni de col·laboració

Els mitjans d’À Punt promouran la presència de persones joves en els diferents canals, plataformes i programes del grup mediàtic per a abordar qüestions d’actualitat, a més, difondrà aquelles campanyes i iniciatives que desenvolupa el CVJ.

Alfred Costa, director General d’À Punt Mèdia i Cristina Martínez, presidenta del Consell Valencià de la Joventut, en la firma del conveni aquest dimecres
Alfred Costa, director General d’À Punt Mèdia i Cristina Martínez, presidenta del Consell Valencià de la Joventut, en la firma del conveni aquest dimecres / À Punt NTC

La Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC) i el Consell Valencià de la Joventut (CVJ) han firmat aquest dimecres un conveni per a col·laborar en iniciatives conjuntes destinades a millorar la situació social de la joventut en matèries de drets, comunicació, participació, pluralitat, accessibilitat, inclusió social i totes aquelles que es consideren d’interés comú.

Els mitjans d’À Punt promouran la presència de persones joves en els diferents canals, plataformes i programes del grup mediàtic per a abordar qüestions d’actualitat, a més, difondrà aquelles campanyes i iniciatives que desenvolupa el CVJ.

“Amb aquest conveni” -ha declarat el Director General d’À Punt Mèdia Alfred Costa- “obrim un canal de comunicació directa amb una entitat que representa les persones joves, precisament en un moment en què es parla molt dels problemes que els afecten amb més virulència, com l’atur i la precarietat laboral”. “Els mitjans públics hem de donar veu a les víctimes més joves de la crisi i assenyalar les dificultats que els són pròpies” -ha afegit- “però també hem de mostrar els nombrosos exemples de creativitat, de capacitat d’innovació i d’esperit solidari que veiem en el món de la cultura, en l’àmbit econòmic i en l’activisme social, i tot això en les condicions més adverses”.

El CVJ assessorà l’SAMC en formats que ajuden a construir una ciutadania participativa, creativa, crítica, compromesa i solidària i treballarà conjuntament amb À Punt en la producció i difusió de continguts audiovisuals juvenils propis de la programació.

"La firma d'aquest conveni suposa la formalització d'una col·laboració que s’ha forjat en els últims mesos i que ja ha demostrat ser positiva per a les dues parts. Un objectiu clau per a nosaltres és garantir la presència de gent jove en la ràdio i la televisió pública valenciana, garantir que la joventut tenim un espai on fer ús de la nostra veu i ser escoltades" -ha assenyalat Cristina Martínez, presidenta del Consell Valencià de la Joventut. "Entenem aquest conveni com un primer pas, un punt de partida, per a aprofundir en la col·laboració entre les dues entitats i donar més visibilitat a la realitat de la joventut i els seus problemes. Estem segures que aquest acord es materialitzarà en el futur en projectes conjunts on les protagonistes seran les persones joves".

La intenció d’aquest conveni també inclou l’elaboració de material informatiu, investigacions, esdeveniments, trobades, debats, seminaris o conferències, convocatòries de premis, projectes i campanyes de sensibilització, en solitari o en col·laboració amb altres organitzacions o persones coincidents en objectius i finalitats.

El Consell de la Joventut i À Punt treballaran conjuntament en la creació i la difusió d’esdeveniments i campanyes relacionats amb els objectius consensuats en els pròxims quatre anys.

També et pot interessar

stats