Els Cines Lys acolliran demà dijous la preestrena del documental ‘Equilibri’

El documental és una coproducció d’À Punt Mèdia, Ink And Movement i Docu Producciones, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.

Falla de l'Ajuntament de València 2018
Falla de l'Ajuntament de València 2018

Els Cines Lys de València acolliran, demà dijous 21 de febrer, a les 18:30 hores, la preestrena del documental Equilibri, una coproducció d’À Punt Mèdia, Ink And Movement i Docu Producciones. A més, Equilibri compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.

El documental explica el diàleg mutu que s’estableix entre un artista contemporani, referent de l’avantguarda, i una tradició artística centenària, com és el món de les Falles, quan es troben, com va passar amb Okuda i València durant el març de 2018. L’artista va ser l’autor de la falla oficial de l’Ajuntament de València l’any passat. La presentació estarà conduïda per la presentadora d’À Punt, Clara Castelló, i està organitzada per l’Ajuntament de València.

Es pot renovar la tradició? En el documental, que es podrà veure demà per primera vegada, la història i la innovació s’enfronten una volta més a la recerca de l’equilibri. El film, amb una durada de 77 minuts i dirigit per Batiste Miguel, aprofundeix en el canvi de paradigma en les falles, al mateix temps que ens dona detalls de la figura i l’obra d’Okuda San Miguel, un dels principals referents de l'art de carrer internacional.

Les acolorides obres d’Okuda estan al carrer i a moltes de les galeries de tot el món. En el documental es pot seguir com l’artista dissenya la falla de l’Ajuntament de València de 2018, la seua relació amb els artistes fallers que la construeixen i tot el procés fins a la cremà del monument.

El documental, a més, és una mostra de l’aposta d’À Punt Mèdia per estar prop de les tradicions i de les festes populars valencianes en general i del món de les Falles en particular. Les Falles són patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la Unesco.

També et pot interessar

stats