El cas del fill dels Larios i el periodista valencià que desemmascara l’assassí, en ‘L’hora fosca’

El ‘true crime’ de la televisió d’À Punt és la cita de dimarts a la nit 

El cas del fill dels Larios en ‘L’hora fosca’
El cas del fill dels Larios en ‘L’hora fosca’ / Departament de Comunicació
26 d'abril 2021 - 10:21

L’hora fosca és el programa més esperat de les nits dels dimarts d’À Punt, a les 22 hores, pel seu estil narratiu cinematogràfic en què es mostren de prop les investigacions dels successos que han passat a la Comunitat Valenciana.

En aquest capítol, L’hora fosca tracta de prop el cas conegut com “el fill dels Larios”, de gener del 2017. Khalid Azzakhman era un home que hauria d’haver arreplegat les filles del col·legi al barri de Benicalap, però no s’hi va presentar. La seua dona Fatna li va telefonar de seguida, però no va rebre cap resposta. Era una situació estranya, ja que el seu marit no s’absentava mai sense comunicar-ho. Khalid comprava i venia telèfons mòbils, moltes vegades de procedència il·lícita, i acostumava a portar damunt bastants diners.

Al cap de pocs dies, la seua família va posar una denúncia per la desaparició de Khalid i va contactar amb la premsa i diversos organismes internacionals. El grup d’homicidis de la Policia Nacional va obrir la investigació.

Dimarts les nits són de L'hora fosca
Dimarts les nits són de L'hora fosca

Per casualitat, al cap d’un temps, el periodista del diari Levante-EMV, Ignacio Cabanes, va conéixer Javier mentre feia un reportatge sobre persones sense sostre. Li confessà que havia comés un delicte molt greu: havia matat un magribí.

Així arranca aquest cas que va ser resolt pel periodista valencià en guanyar-se la confiança de l’assassí durant setmanes amb trobades secretes en què es jugava la vida a cada moment. Javier és fill i nebot dels Larios, un cognom que feia por durant els anys huitanta, una família de mítics atracadors de bancs que mataren tres guàrdies civils a Bétera en un enfrontament.

El periodista Ignacio Cabanes va aconseguir que Javier Martínez, el fill del Larios, li confessara en una gravació de vídeo l'assassinat de Khalid, com ho va fer i per què: per a robar-li 1.400 euros i alguns telèfons mòbils.

L’hora fosca mostrarà l’entrevista en què Javier es va delatar i l’actuació professional del periodista en trobades secretes en què es jugava la vida a cada instant.

També et pot interessar

stats