‘Buscant els Borja’ arriba a la nit de dilluns dins d’una programació plena d’història

La graella d’À Punt es completa amb ‘Buscant Jaume I’ i una guia de viatges que proposa una experiència turística al voltant de la figura del rei conqueridor

Buscant els Borja, dilluns 18 de desembre, a partir de les 22 hores.
Buscant els Borja, dilluns 18 de desembre, a partir de les 22 hores. / Departament de Comunicació
15 de desembre 2023 - 15:14

El dilluns 18 de desembre, a partir de les 22 hores, À Punt es transforma en llibre d’història audiovisual per a totes i tots els espectadors que gaudeixen d’aquesta temàtica. S’estrena Buscant els Borja, un treball documental que ens acosta els personatges de la saga familiar més important de la història valenciana.

Quantes vegades hem vist històries dels Borja en la literatura, el cinema o la televisió? Què queda del seu llegat a la Comunitat Valenciana? Marina Alegre fa un recorregut pels espais i relats associats amb aquest llinatge: Alfons de Borja (Calixt III), Roderic de Borja (Alexandre VI) i sant Francesc de Borja.

Buscant els Borja: Què queda del seu llegat a la Comunitat Valenciana?
Buscant els Borja: Què queda del seu llegat a la Comunitat Valenciana?

En acabar, À Punt tornar a emetre Buscant Jaume I, al qual Marina Alegre ens convida en una recerca de les petjades del rei Jaume I per tot el territori valencià. Un recorregut per poblacions, indrets i paratges essencials en la vida i conquistes del monarca, i testimonis de la nostra configuració com a poble.

I per a completar la nit, À Punt recupera el capítol del programa Loving Comunitat Valenciana amb Hu Zhao, a partir de les 23:50 hores, dedicat a les "Rutes Jaume I". Una guia de viatges que proposa una experiència turística al voltant de la figura del rei conqueridor i de l'època medieval.

Hu recorre algunes de les 29 rutes existents a la Comunitat Valenciana, des de les quals s'explora el rastre que va deixar el monarca i ens descobreix la riquesa dels llocs que travessa.

També et pot interessar

stats