Les bandes, societats musicals i orquestres valencianes tornen a À Punt amb el programa ‘València és música’

La sèrie documental produïda per la Diputació de València s’estrena aquest diumenge a les 11:00 hores.

La sèrie consta de 19 capítols dedicats a les agrupacions guanyadores del Certamen de Bandes de la Diputació de València.
La sèrie consta de 19 capítols dedicats a les agrupacions guanyadores del Certamen de Bandes de la Diputació de València.

La televisió pública valenciana, À Punt Mèdia emetrà tots els diumenges a partir del pròxim dia 20 de setembre a les 11:00 h, la sèrie documental produïda per la Diputació de València, València és música dins de les novetats de programació previstes per a aquesta temporada.

València és música és un projecte audiovisual que acostarà a l'espectador l'impacte cultural i social que les bandes, societats musicals i orquestres valencianes, suposen per a la província de València.

Rodada amb l'última tecnologia audiovisual –amb recursos terrestres i aeris dels enclavaments més emblemàtics de la província de València–, ha comptat amb l'assessorament musical d'experts musicòlegs valencians al llarg de diversos mesos de rodatge.

Al llarg d'aquesta sèrie documental, la Diputació de València vol donar a conéixer la tradició musical de les bandes de música juntament amb els recursos més atractius dels nostres municipis en un producte audiovisual singular. Per això València és música combina música i fotogrames del patrimoni cultural, artístic, arquitectònic, paisatgístic, social i etnogràfic de les comarques valencianes.

Com explica Jordi Mayor, diputat de Turisme i Bandes de Música de la Diputació de València: “Amb aquesta sèrie documental per À Punt hem pretés posar en valor el patrimoni material i immaterial, fins i tot social i etnogràfic dels pobles valencians, amb aquest senyal d'identitat tan nostre, com és la música. Una tradició única en el món perquè a València no hi ha poble sense banda, sinó més bandes que pobles. Una singularitat que cal cuidar, conservar i difondre a través d'apostes innovadores com és aquesta producció audiovisual”.

La sèrie consta de 19 capítols dedicats a les agrupacions guanyadores del Certamen de Bandes de la Diputació de València.

La primera d'elles s'ocupa de la Banda Música Jove de Benimaclet, guanyadora de la Secció Quarta l'any 2017 i dirigida per Enrique Barrachina, i s'ha exhibit en la seu de l'entitat.

L'Associació Música Jove de Benimaclet, creada en 1994, pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a la Xarxa Espanyola d'Escoles de Música i a la European Modern Music Network. L'associació compta amb banda, orquestra i cor, així com amb altres agrupacions de format més reduït com ara ensembles de saxos, clarinets, percussió o flautes, grups xicotets de música de cambra i combos de jazz.

Al llarg dels pròxims diumenges els espectadors d’À Punt pondran gaudir al programa València és música dels concerts de les següents bandes, societats musicals i orquestres valencianes:

SOCIETAT JOVENTUT DE FAURA

SOCIETAT MUSICAL DE MASSALFASSAR

SOCIETAT MUSICAL AMICS DE LA MUSICA DE BENIFARAIG

SOCIETAT PROTECTORA LA LIRA D’ALFARB

AGRUPACIÓ ARTISTICOMUSICAL SANTA BÀRBARA DE PILES

SOCIETAT MUSICAL BARRI DE MALILLA DE VALÈNCIA

UNIÓ MUSICAL DE BENAGUASIL

SOCIETAT INSTRUCTIVA UNIÓ MUSICAL DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA

SOCIETAT ARTISTICOMUSICAL DE PICASSENT

UNIÓ MUSICAL SANTA MARIA DEL PUIG

BANDA ARTISTICOMUSICAL DE MONTAVERNER

ASSOCIACIÓ MUSICA JOVE DE VALÈNCIA (BENIMACLET)

UNIÓ MUSICAL DE GODELLETA

SOCIETAT MUSICAL LA LIRA FONTIGUERENSE DE LA FONT DE LA FIGUERA

SOCIEDAD MUSICAL LA PAZ DE SETAIGÜES

UNIÓN MUSICAL DE FIGUEROLES DE DOMENYO

ASSOCIACIÓ ARTISTICOMUSICAL SANT BLAI DE POTRIES

SOCIEDAD MUSICAL SANTA CECILIA DE REQUENA

SOCIETAT UNIÓ MUSICAL DE CARLET

També et pot interessar

stats