Aprovats dos programes amb drets al resum de futbol de Primera

Valencia Imagina TV (VITV), empresa associada al grup Mediapro, produirà dos programes d’esports per a À Punt que estan vinculats als drets dels resums de les lligues de futbol espanyoles.

Aprovats dos programes amb drets al resum de futbol de Primera

Els dos programes, que ha aprovat el Consell Rector reunit aquest matí al Centre del Carme de València, s’emetran en directe des del plató de Valencia Imagina i relataran els esdeveniments esportius setmanals més destacats. A més, inclouran tertúlia esportiva, repàs de dades, anàlisi i agenda, de la mà de professionals, com ara l’excapità del València CF, David Albelda.

Un primer programa, de 90 minuts, farà repàs i anàlisi dels equips de la lliga de futbol de primera divisió, els drets d’imatge dels quals són de Mediapro. Els drets dels resums permetran a À Punt l’emissió, durant els programes, de reportatges de cada partit, amb imatges virtuals, grafismes en 3D, presentacions interactives, etc. També hi haurà continguts específics dels tres equips de primera divisió de la Comunitat Valenciana amb seguiments personalitzats del València CF, el Llevant UE i el Vila-real CF.

El magazín esportiu s’ocuparà, a més, de l’actualitat dels equips de segona divisió B, el Mestalla, l’Alcoià, l’Hèrcules, el Vila-real, l’Atlètic Saguntí, l’Elx i l’Ontinyent. Les imatges d’aquests conjunts seran produïdes pels professionals d’À Punt. S’hi inclouran també els resums dels partits dels equips de futbol femení, tant de primera com de segona divisió.

El segon programa, de 80 minuts, ampliarà el magazín i pararà atenció a altres esports a banda del futbol, com ara el bàsquet, la pilota valenciana, el ciclisme, l’handbol, l’atletisme o el tenis. À Punt té especial interés d’incorporar la diversitat esportiva del nostre territori i fomentar alhora els programes que permeten visibilitzar no només els homes i les dones de l’esport valencià d’elit, sinò també l’esport de base.

Al mateix temps, l’acord permetrà generar peces variades i diverses de cadascun dels partits valencians de la Lliga per als progtrong>. Els periodistes dels informatius podran realitzar connexions en directe des del camp, fer entrevistes al públic o als directius dels equips, i accedir a les rodes de premsa. També es podran crear continguts específics per a programes o magazins mitjançant l’ús d’imatges d’arxiu. Per a l’emissió a la carta, els mitjans valencians hauran d’arribar a un acord amb la Lliga, com ho han fet alguns mitjans autonòmics que ja disposen d’aquest servei.

À Punt es reserva la capacitat de triar presentadors i presentadores entre els professionals que propose la productora, i s’interessarà per potenciar la presència de dones tant en la redacció com en l’àrea tècnica.

Els dos programes de la productora VITV-Mediapro estan previstos per a la temporada 2018-2019. En el cas dels partits d’aquesta temporada, quan À Punt inicie emissions, ho farà amb els dos programes fins que acabe la temporada de la Lliga. Mediapro produeix programes d’un estil semblant, com ara La Liga, Gol TV o Minuto 0, en plataformes com Bein Sport o Movistar.

Els equips de futbol valencians no disposen d’una mínima cobertura mediàtica ni tan sols en les cadenes privades, tret d’aquelles TDT del territori valencià que se’n fan ressò. La direcció d’À Punt ha considerat adequat incloure aquests programes en la graella perquè potencien continguts de proximitat, vertebren el territori a través de l’esport i vinculen emocionalment els valencians i les valencianes als seus equips i entitats.

L’aprovació d’aquests dos programes ha sigut un dels punts tractats en la reunió celebrada al Centre del Carme. S’ha triat aquest espai perquè, just abans, els membres del Consell Rector han assistit a la signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports (CEICE) i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Igualment, el Consell Rector ha aprovat la proposta de contractació del subministrament i actualització de l’equipament dels estudis de producció de televisió del Centre de Producció de Programes de la CVMC. Per últim, també s’ha aprovat definitivament el Reglament orgànic i de funcionament del Consell de la Ciutadania, fet que permetrà cobrir la vacant que hi existeix actualment.

També et pot interessar

stats