Andrea Picó guanya el concurs de pasdobles ‘De banda a banda’ d’À Punt Ràdio

En la primera edició del concurs s’han presentat 25 obres. Han conformat el jurat Ramón Garcia i Soler, Mari Àngels Faus i Joan Enric Canet.

Andrea Picó guanya el concurs de pasdobles ‘De banda a banda’ d’À Punt Ràdio
Andrea Picó guanya el concurs de pasdobles ‘De banda a banda’ d’À Punt Ràdio

Al març el programa de bandes de música de la ràdio pública valenciana De banda a banda llançava el seu primer concurs de pasdobles. En la primera edició hi havia un únic guanyador i el premi era econòmic, concretament de 1.000 €.

El pasdoble tindrà el títol “De banda a banda”, però, com s’anunciava a les bases –que es poden trobar en el web d’À Punt Mèdia–, es necessitava un lema diferenciador de la resta per mantindre l’anonimat dels compositors i compositores entre les desenes d’obres que s’han presentat. I en un principi el pasdoble guanyador portava com a lema “La Victòria”. L’ha escrit Andrea Picó Font (Benilloba, el Comtat). La jove de 36 anys rebrà un premi de 1.000 € i l’entrevistaran en el programa de la ràdio pública el dissabte 6 de juny.

Formen el jurat dos compositors de prestigi reconegut i una dilatada experiència en concursos d’aquest estil: Ramón Garcia i Soler (Albaida) i Joan Enric Canet (Sagunt, Camp de Morvedre). A més, la col·laboradora del programa i professora de música Mari Àngels Faus (Ròtova, la Safor), també n’ha format part.

“El pasdoble guanyador és un clar reflex del programa: amb caràcter fresc, alegre i festiu”, comentava Faus. “La paraula que definiria aquest pasdoble és contundent”, opinava Canet. “Està ben construït i és fresc. És com unes bones postres després d’un bon dinar”, sentenciava Garcia i Soler.

“La deliberació del jurat ha sigut molt interessant i constructiva. A més, no ha resultat fàcil decidir un pasdoble guanyador. Fins a l’últim moment, s’ha debatut amb altres dos pasdobles de compositors de Requena i Rafelbunyol que eren també d’una alta qualitat”, remarca l’organització del concurs.

“La participació ha sigut tot un èxit. S’hi han presentat 25 pasdobles i la mitjana d’edat ha sigut molt jove; sens dubte, és un reflex de la nostra audiència”, comenta Jordi Company, presentador i codirector del programa. Hi han participat autors i autores de tot el territori valencià, així com de capitals espanyoles (Ciudad Real i Zamora) i, fins i tot, compositors valencians que resideixen a l’estranger.

Des del programa De banda a banda es vol agrair la participació de les més de vint persones que han decidit compondre obres en la primera edició del concurs i s’anima a participar els compositors i les compositores en pròximes edicions. “La nostra intenció és fer d’aquest concurs un referent dels mitjans públics valencians. Intentarem millorar cada any i, per descomptat, repartir més premis. A més, clar està, de gravar les obres guanyadores”, anuncia Jordi Company. El programa del dissabte dia 6 de juny estarà dedicat quasi totalment al Primer Concurs de Composició de Pasdoble De banda a banda.

De banda a banda és el programa de bandes de música que la ràdio d’À Punt Mèdia emet des d’octubre de 2018. L’espai, presentat per Jordi Company, fa un repàs a l’actualitat de les societats musicals, així com reportatges monogràfics sobre bandes valencianes. El programa s’emet dissabtes i diumenges de 9 h a 11 h. Ara, però, fa una programació especial de 9 h a 12 h a causa de la situació sanitària.

Consulta l'acta del jurat del concurs.

També et pot interessar

stats