À Punt i les universitats valencianes intensifiquen la col·laboració en formació, investigació i visibilització de l’audiovisual

El conveni es va signar al juliol de 2017 per a quatre anys.

Segon Pitching de l’Audiovisual Valencià
Segon Pitching de l’Audiovisual Valencià

À Punt i les cinc universitats públiques valencianes han consolidat i han ampliat les línies de col·laboració, en aplicació del conveni que van signar ara fa dos anys. I la intenció és continuar aprofundint en aquest treball conjunt en diverses iniciatives. La comissió de seguiment del conveni s’ha reunit per a analitzar el treball fet i marcar les línies de futur.

La comissió s’ha reunit al Centre de Producció de Programes de Burjassot. Han participat en la trobada el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano; la directora general d’À Punt, Empar Marco; Javier Marzal, per part de la Universitat Jaume I de Castelló; Isabel Tort, en nom de la Universitat Politècnica de València; Miquel Francés, de la Universitat de València; Vicent Garcia Escrivà, en representació de la Universitat d’Alacant, i María José Pastor, de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

El desenvolupament del conveni, que es va signar al juliol de 2017 per a quatre anys, ha suposat la consolidació i l’ampliació de les pràctiques externes universitàries de graus relacionats amb les professions vinculades amb el funcionament d’À Punt, sempre amb tutorització. Hi ha un augment tant en els graus interessats a facilitar pràctiques als seus estudiants com en el nombre d’hores de pràctiques, que ha crescut un 49% el 2019.

La comissió de seguiment també va valorar l’evolució del Pitching de l’Audiovisual Valencià, que en la segona edició va registrar un gran creixement de projectes presentats i d’alumnes participants. La tercera edició d’aquesta convocatòria de talent audiovisual universitari s’impulsarà enguany des de la Universitat Jaume I de Castelló.

D’altra banda, la comissió aposta per aprofundir en la col·laboració entre els mitjans públics valencians i les àrees d’investigació de les cinc universitats públiques relacionades amb el sector audiovisual. Igualment, hi ha consens a avançar en la difusió per multiplataforma dels continguts generats en les universitats.

La col·laboració també mantindrà l’organització d’activitats comunes, la cooperació en estudis i treballs de contingut acadèmic i la promoció dels científics i el coneixement que es genera en els campus valencians.

També et pot interessar

stats