À Punt i Telefónica España fan les primeres connexions 5G en directe de les Falles

S'han fet dues connexions des de la falla Lepant-Guillem de Castro i al llit del riu.

L'emissió en directe ha permés obtindre una alta qualitat d'imatge amb retards mínims.

Emisión en directo de A Punt 5G
Emisión en directo de A Punt 5G
18 de març 2022 - 10:00

À Punt junt amb Telefónica España han fet les primeres connexions en directe 5G de les Falles des de la falla Lepant-Guillem de Castro i al llit del riu Túria.

Aquesta fita en la cobertura de les Falles es va fer en el programa A la Ventura d’À Punt quan la Junta Central Fallera va donar a conéixer els guanyadors d'enguany. Per a les connexions en directe, Telefónica ha connectat amb tecnologia 5G una càmera d'À Punt mitjançant una motxilla de l'empresa Aviwest equipada amb mòdems 5G. Aquesta tecnologia permet fer directes sense necessitat de traslladar una unitat mòbil al lloc des del qual s'emet la retransmissió.

Aquesta solució, amb el suport de les noves capacitats del 5G, ha permés oferir la connexió en directe amb alta qualitat sobre el desplegament comercial 5G de Telefónica a València i reduir un 25% els retards. A més, això permetrà que À Punt dispose d'una amplada de banda suficient per a les retransmissions en directe en escenaris multitudinaris com les Falles.

D'aquesta forma, es mostra el potencial del 5G per als mitjans de comunicació. Així, la gran amplada de banda, la baixa latència i l'estabilitat que proporciona el 5G permet, per exemple, millorar la naturalitat de les entrevistes en directe amb una resposta de la persona entrevistada immediata. D'altra banda, proporciona emissions de vídeo amb qualitat HD a la màxima velocitat que, fins i tot amb moviments de la càmera, manté l'estabilitat del senyal i la qualitat de vídeo rebut en la realització d'À Punt.

També et pot interessar

stats