À Punt retransmet per primera vegada la Rompuda de l’Hora de l’Alcora

És un dels actes més emocionants i turístics de la Setmana Santa de les comarques del nord, on participen aquest Divendres un miler de tambors i bombos

Rompuda de l'Hora d'Alcora de 2023
Rompuda de l'Hora d'Alcora de 2023 / Ajuntament de l'Alcora
26 de març 2024 - 14:14

À Punt retransmet en directe per primera vegada un dels actes de Setmana Santa amb més atractiu de les comarques del nord: la Rompuda de l’Hora, declarada patrimoni de la humanitat i festa d’interés turístic de la Comunitat i bé d’interés cultural. Aquest Divendres Sant, 29 de març, a les 11:45 hores, les càmeres d’À Punt faran vibrar i emocionar a tots els valencians amb l’estremidor so d’un miler de tambors i bombos per a simbolitzar el dolor per la mort de Jesucrist.

Enguany, la cantant Rozalén, acompanyada per la seua intèrpret de llengua de signes, la moncofina Bea Romero, farà el toc d’honor en la Rompuda de l’Hora amb el qual començarà el so ensordidor dels mil tambors i bombos que es congregaran a la plaça d’Espanya de l’Alcora aquest Divendres Sant.

La retransmissió de l’acte, fundat per la Germandat del Santíssim Crist del Calvari de l’Alcora, comptarà amb la narració de la periodista Belén García Cantavella i la reportera Berta Báidez al carrer. En l’emissió en directe participaran també el doctor José Luis Esteban, un dels membres fundadors de la Rompuda i amant del món dels tambors; i Eva Serrano, presidenta de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors que amb 560 components femenines és la més nombrosa de la capital de l'Alcalatén.

Cobertura de la Setmana Santa de tota la Comunitat Valenciana

La programació especial d’À Punt per Setmana Santa es completarà amb les retransmissions en directe de la processó del Dijous Sant d’Alacant, la processó del Divendres Sant d’Oriola, la del Divendres Sant de Crevillent i la de l’Encontre de Torrent.

El 28 de març, Dijous Sant, entre les 22 hores i les 01:30 de la matinada ja de divendres, els espectadors podran assistir a la processó del Sant Sopar des d’Alacant, considerat el pas més gran de la Setmana Santa espanyola. Pesa 3.000 quilos i el porten al muscle més de 200 persones.

El Divendres Sant, 29 de març, per À Punt podran seguir-se dues processons que tenen una gran devoció. A partir de les 19:15 h, estarem en directe des de la processó general de la Passió d’Oriola, en una retransmissió que es farà fins a les 21 h, i que podrem veure al complet en el web d’À Punt, des d’aquesta hora i fins a les 23:30 h.

Germandat del Santíssim Crist del Calvari de l’Alcora va fundar l'acte de la Rompuda de l'Hora el Divendres Sant
Germandat del Santíssim Crist del Calvari de l’Alcora va fundar l'acte de la Rompuda de l'Hora el Divendres Sant / Ajuntament de l'Alcora

També el Divendres Sant, però a partir de les 21:30 h, connectarem en directe amb la processó de la Mort de Crist des de Crevillent, una altra festa d’interés turístic internacional, que serà retransmesa des d’aquesta població del Baix Vinalopó.

Tancarà la programació especial la processó de l’Encontre de Torrent, aquest diumenge 31 de març a les 10 hores i després la radiotelevisió valenciana emetrà la missa del Diumenge de Resurrecció, també des de Torrent.

També et pot interessar

stats