À Punt retransmet divendres a la nit els Premis Carles Santos de la Música 2022

A partir de les 22 hores des del Teatre Principal de València

El programa ‘Territori Sonor’ també oferirà per la ràdio d’À Punt els guardons de la música valenciana 

À Punt ofereix la gala en directe
À Punt ofereix la gala en directe / Departament de Comunicació
14 de desembre 2022 - 09:28

L’escenari del Teatre Principal de València s’omplirà de músics aquest divendres 16 de desembre amb motiu de la V edició dels Premis Carles Santos de la Música 2022. À Punt emetrà la gala en directe a partir de les 22 hores.

Com a curiositat, la gala estarà conduïda pel grup de músiques Niu Grup integrat per quatre dones valencianes amb una gran trajectòria: Marina Alcantud (direcció musical, composició, veus i teclat), Tere Núñez (cors i baix), Lucía Zambudio (cors i guitarra) i Eva Català (cors, bateria i percussió), que faran cantar els diferents convidats a la festa de la música.

Els Premis Carles Santos, creats per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, tenen l’objectiu de potenciar els i les artistes i la indústria musical valenciana per a contribuir a augmentar el públic i perquè la societat conega els treballs i la tasca impecable que el sector du a terme des de fa dècades.

Els Premis de la Música Valenciana consten d’un total de díhuit categories. Els nominats i guanyadors són triats per dos jurats conformats per experts i expertes reconegudes del sector musical i de la cultura valenciana entre totes les candidatures presentades pels mateixos professionals de la música.

Enguany, el jurat de la primera fase dels V Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que ha estat l’encarregat de triar les propostes finalistes entre les candidatures presentades, ha estat compost per Rafa Cervera, Marta Moreira, Voro Golfe, Feliu Ventura, Montserrat Palacios, Jorge García, Marylene Albentosa, Berta Esparza, Fran Bordonado, Pascual Arnal, Joana Colomar, Pablo Rus, Carla Melchor, Marta Ramón, Júlia Cruz, Enrique Monfort, César Rus, Rafael Molés, Ángela Furquet i Marta Negre.

Ara, un segon jurat seleccionarà els guanyadors i guanyadores entre totes les propostes finalistes. Cal destacar que, a banda d’aquestes categories, també es lliuren els premis a millor disc i millor cançó entre tots els nominats en les categories d’àlbum, a més del premi del públic, que s’atorga per les votacions populars en el web dels premis: Premis Santos.

El programa Territori Sonor també oferirà per la ràdio d’À Punt els premis de la música valenciana de 21 a 24 hores.

Finalistes de la V edició dels Premis Santos

En la categoria de millor artista o grup revelació, els finalistes són La Cris, per Clavíqla de sol (en escorpio); Jimena Amarillo, per Cómo decirte, mi amor; Marta Margaix, per El violí valencià; i Mr Sanchez, per Llegó con tres heridas.

En la categoria de millor disc de pop, les nominacions són per a Nacho Casado, per Disco Bleu; Neus Ferri, per Llar; Novembre Elèctric, per Memento; i Tardor i May Ibáñez, per Veta.

Pel que fa a millor disc de rock, els finalistes són Ciudad Jara, per Cinema; Funkiwis, per Mambo; Johnny B. Zero, per Violets’ i Smoking Souls, per La cura. En la categoria de millor disc de música urbana, els nominats i nominades són Cactus, per Mode avió; JazzWoman, per Atlantis; Malparlat, per Sentimantral; i Pupil·les, per Tot i res.

En la categoria de millor disc de jazz, els finalistes són Alexey León, per Influenciado; Marquina Selfa Trio, per Carpesa Estesa; Miquel Álvarez, per Martinete a Trane; i Screaming Pillows, per Screaming Pillows & The Liao Brass. En la categoria de millor disc de fusió i mestissatge, han resultat nominats Ales Cesarini, per Blackmantra; Auxili, per Guaret; El Diluvi, per Present; i Xavi Sarrià, per Causa.

En la categoria de millor disc de cançó d’autor, les propostes nominades són Andreu Valor, per Un nou món; Borja Mompó, per Borja Mompó; Carles Pastor, per Les flors de Txernòbil; i Clara Andrés, per Capfico.

En la categoria de millor disc de música clàssica, els finalistes són Marta Estal i Daniel Ariño, per Matilde Salvador: Aires de cançó; Identidade, per Identidade; Jordi Sanz, per Romàntic; i Proyecto Brunetti, per Brunetti Divertimenti.

En la categoria de millor disc de música tradicional popular, els finalistes són Marala, per Jota de Morir; Noelia Llorens, «Titana», per Titana; OMAC, per Trencadís; i Tradifusió, per Empeltant Arrels.

En la categoria de millor disc de música antiga i barroca, les propostes finalistes són Amystis, per De Ribera & Navarro: Masters of the Spanish Renaissance; Elia Casanova & Alfred Fernández, per Elvas. Quien te traxo el cavallero; Jota Martínez, per Instrumentarium musical alfonsí; i Mediterrània Consort, per G.F. Händel. Complete recorder sonatas.

En la categoria de millor disc de clàssica contemporània i experimental, els nominats són David Moliner, per Physical Sound; Joan Gómez Alemany, per 7 works for chamber music and ensemble; Jordi Sapena, per Salve Monstera; i Jorge Marredo Rosa, per 白左 Baizuo.

En la categoria de millor disc de música per a famílies trobem Artea Espai, per Piratas, el secreto del árbol; Dani Miquel, per Volem; Marcel el Marcià, per PatxaMare; i Sedajazz, per Los cuentos de Sedajazz.

La categoria de millor disseny ha tingut com a finalistes Enric Alepuz, per La cura, de Smoking Souls; Enric Alepuz, per Un nou món, d’Andreu Valor; Germán Enguix, per Cinema, de Ciudad Jara; i Jaume Marco, per Capfico, de Clara Andrés.

En l’apartat de millor gira, els finalistes són La Fúmiga, per ‘Fotosíntesi’; Smoking Souls, per ‘La cura’; Xavi Sarrià, per ‘Causa’; i Zoo, per ‘Llepolies’.

Per últim, en la categoria de millor vídeo hi ha Icònic, per Her, de La Fúmiga; Javi Polo, per Violets, de Johnny B. Zero; Miguel Yubero, per Gin, de Caramelo; i Pau Berga, per Panya, de Zoo.

En acabar es podrà veure per la televisió d’À Punt el concert de Feliu Ventura, que va tancar la gira ‘Convocatòria’ el divendres 17 de desembre de 2021 al Teatre Principal de València. L’espectacle ‘Feliu Ventura, amics i referents’ inclou les veus imprescindibles del xativí: Ovidi4, Pep Gimeno «Botifarra», Carles Caselles, Sandra Monfort, Ginestà, Miquel Gil, Xiomara Abelló i alguna sorpresa més. Una celebració per cantar a l’amor i al demà, a través de les seues cançons, però també de les veus que ell admira i estima.

També et pot interessar

stats