À Punt retransmet en directe la Gala dels Premis Berlanga 2023

Aquest dissabte 11 de novembre a les 22:00 hores, la gran gala del cine valencià podrà seguir-se per la radiotelevisió valenciana

La VI edició dels guardons ha batut rècords amb 347 candidatures a 26 categories

En directe, des del Palau de les Arts, À Punt donarà a conéixer els guanyadors de cada categoria

Premis Berlanga Nominacions IVC AVAV ok
L’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), són els impulsors dels Premis de l’Audiovisual Valencià - Premis Berlanga / À Punt Mèdia
09 de novembre 2023 - 11:18

À Punt retransmet aquest dissabte a les 22:00 hores la gran gala de lliurament dels VI Premis de l’Audiovisual Valencià - Premis Berlanga 2023 que se celebra a l'Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia de València. La gala, presentada per l’actriu i cantant Mireia Pérez, reunirà les produccions més destacades i els professionals més capdavanters del sector cinematogràfic a la Comunitat Valenciana.

Els Premis Berlanga 2023 han batut rècords enguany amb 347 candidatures a 26 categories i aquest dissabte nit coneixerem en directe els guanyadors a través de la radiotelevisió valenciana. À Punt, com a mitjà públic i dinamitzador del sector audiovisual valencià, es troba present també amb participacions en llargmetratges i sèries de ficció, curtmetratges, documentals i sèries d'animació amb un total de 62 nominacions i, a més,  dos nominacions més pels programes propis Informe i Tresors amb història.

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), són els impulsors dels Premis de l’Audiovisual Valencià - Premis Berlanga i, en aquesta sexta edició, atorguen el premi Berlanga d’Honor al productor i publicista Juan Andreu Espí, de 83 anys. Des de fa 60 anys està al capdavant de Estudios Andro, l’empresa fundada per son pare, Juan Andreu Moragas, el director d’El fava de Ramonet, el primer curtmetratge sonor rodat i dirigit a València i en valencià.

Després s’emetrà documental ‘El joven Berlanga’

Després de la retransmissió dels premis, À Punt emetrà el documental El joven Berlanga, de Chechu García-Berlanga, que narra els primers 25 anys de la vida de Luis García Berlanga, des que naix a València un 12 de juny de 1921 fins que decideix anar-se’n a Madrid a estudiar cine el 1947. És un període vital per a entendre la personalitat d'un geni, en què tant el protagonista com el seu món i la seua ciutat viuen un constant procés de transformació. Amb el guiatge del seu nebot-net Chechu García-Berlanga i de les pròpies memòries de Luis, la pel·lícula recorre la infantesa i la joventut d'un ésser extraordinari i creatiu que encara no sabia que estava cridat a ser un dels grans directors del cinema espanyol i europeu.

 

El documental 'El joven Berlanga' narra els primers 25 anys de la vida de Luis García Berlanga
El documental 'El joven Berlanga' narra els primers 25 anys de la vida de Luis García Berlanga / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats