À Punt retransmet els actes del Corpus Christi de València

La televisió valenciana emet en directe este diumenge els actes principals de la Festa Grossa de València: la Cavalcada del Convit a partir de les 11 hores i la processó general a les 19 hores

La Cavalcada Convit podrà disfrutar-se per À Punt a partir de les 11 hores
La Cavalcada Convit podrà disfrutar-se per À Punt a partir de les 11 hores / Iván Arlandis ©VisitValència
31 de maig 2024 - 10:33

À Punt retransmetrà en directe la festa del Corpus Christi de València. Este diumenge 2 de juny, els valencians podran seguir per la televisió valenciana la que està considerada històricament com la Festa Grossa de la ciutat: la tradicional Cavalcada del Convit al matí i la processó general del Corpus Christi a la vesprada.

À Punt mostrarà una celebració en dos parts que es remunta al segle XIV i que continua molt viva. Des de les 11 del matí retransmetrà l’ambient festiu i religiós en la Cavalcada del Convit de València, també coneguda com la Cavalcada dels Cavallets o de la Degolla. L’acte rememora la invitació de les autoritats de la ciutat, a través del capellà de les Roques, a assistir a la solemne processó del Corpus Christi que se celebra la vesprada d’eixe diumenge.

La Cavalcada del Convit per À Punt: horari i recorregut

La cavalcada comença a les 12 del migdia a la plaça Manises, recorre el carrer Cavallers, plaça la Verge, carrer del Micalet, plaça la Reina, Cabillers, Avellanes, plaça de l’Almoina i Palau. La desfilada es compón d'antigues danses com el Ball de Nanos, el de Bastons, la Magrana o el Ball de la Moma. Amb les Roques del Corpus de rerefons, esta històrica celebració és testimoni d'allò que fa un temps va ser la Festa Grossa de la ciutat de València.

Amb la presentació de Ferran Cano, Berta Báidez i Carles Navarro a peu de carrer i els comentaris d'Enric Olivares, historiador de l’art, especialitzat en cultura visual, art valencià i festes tradicionals i Amparo Martín-Broseta, balladora del grup de danses de Lo Rat Penat i mestra de grups de ball.

La processó del Corpus per À Punt televisió: horari i recorregut

A les 19 hores arribarà l’acte central de la festa, la processó del Corpus Christi, que recorre cada any els carrers del centre de València amb la custòdia de la catedral, considerada la més gran del món. La peça religiosa que guarda l’hòstia consagrada per a l’adoració dels fidels porta 600 quilos de plata i 8 d’or, a més de perles i pedres precioses i va ser obra de Francisco Pajarón Suay, gràcies a les donacions dels valencians.

La Processó del Corpus Christi podrà seguir-se per À Punt a partir de les 19 hores
La Processó del Corpus Christi podrà seguir-se per À Punt a partir de les 19 hores / À Punt

A eixa hora, s'obriran les portes dels Apòstols de la Catedral de València i s’iniciarà la solemne processó del Corpus. Recorrerà la plaça de la Verge, els carrers Cavallers, Tossal, la Bosseria, Mercat, Maria Cristina i Sant Vicent, Lluís Vives, Mar, Avellanes, Palau, i la plaça de l’Almoina fins a la catedral.

 Una manifestació històrica que exalta la importància de l’eucaristia i la demostració pública de la fe en la qual participen autoritats civils i eclesiàstiques, així com institucions de la ciutat. El seguici es completa amb personatges de l'antic i el nou testament, el bestiari festiu tradicional i els símbols de la ciutat com la Reial Senyera i grups tan populars com els Cirialots. Més de 300 personatges bíblics que desfilaran acompanyats per la música, tot un espectacle únic.

 Amb Ferran Cano i els comentaris de Ricard Catalá, investigador de la festa del Corpus i expert en cultura festiva, i Oreto Trescolí, historiadora de l’art.

Una vegada passada la festa, els espectadors podran troban a la carta en el web apuntmedia.es tant la Calvalcada del Convit 2024 com la processó general del Corpus Christi 2024. 

També et pot interessar

stats