À Punt reforça la programació de Setmana Santa

La televisió pública ofereix programes especials per a reviure les celebracions amb els protagonistes dels municipis principals.

Foto arxiu
Foto arxiu

Cada vesprada, des de les 16:15 hores, de la mà de Ferran Cano i Joan López, el magazín À Punt directe ens acostarà l’oportunitat de reviure els moments més populars de la Setmana Santa de la Comunitat Valenciana. L’any passat la pluja va suspendre moltes de les processons programades, i enguany, a causa de la pandèmia de coronavirus, els passos no eixiran al carrer per segon any consecutiu. El Dimecres Sant, Dijous Sant i Divendres Sant el programa inclourà entrevistes amb els protagonistes dels municipis principals per a donar testimoni de com els afecta no poder celebrar aquesta tradició.

À Punt ha apostat des de l’inici de les emissions per estar ben a prop de de les festes populars valencianes i les tradicions dels nostres pobles i ciutats. I aquesta setmana, els espectadors podran recuperar i recordar els moments centrals d’un total de huit processons a Alacant, Oriola, Alzira, Vila-real, Crevillent, València i Torrent. El primer programa especial està previst Dimecres Sant, i recuperarà de la memòria audiovisual de la RTVV la processó de la Santa Creu d’Alacant i la processó de Dimecres Sant de 2008 d’Oriola.

Per a Dijous Sant À Punt directe ha previst oferir un altre dels moments centrals de la Setmana Santa d’Alacant. En concret, el programa recordarà els millors moments i els protagonistes de la processó de l’any 2013 en què participen cada any cinc confraries pel centre de la ciutat.

Divendres Sant recordarem les processons del Sant Soterrar a Alzira de l’any 2009, de Vila-real l’any 2010 i de Crevillent del 2012. I Diumenge de Resurrecció, la televisió pública oferirà, en acabar la missa, que aquesta setmana es desplaça fins a l’església de Sant Nicolau al Grau de Gandia, els millors moments de la Setmana Santa Marinera amb la desfilada de Resurrecció de l’any 2013 i el popular Encontre Gloriós de Crist Ressucitat de Torrent del 2011.

Dins de la programació especial dissenyada, el cinema ocupa un lloc destacat amb l’emissió dels clàssics Quo Vadis, Marco Antonio y Cleopatra i La historia más grande jamás contada. Compartiran protagonisme amb el futbol de llegenda. Els aficionats podran reviure Divendres Sant a partir de les 11:15 h el Barcelona FC - Hèrcules CF de la Lliga 1996-1997 i el dilluns de Pasqua, també a partir de les 11:15 h, el Jerez CF - Llevant UE del 2003-2004. La pilota valenciana continua en antena amb l’emissió de partides mítiques. Dissabte a les 16:00 h està prevista la partida d’escala i corda de la Lliga 1993 que va enfrontar Pigat II, Xatet de Carlet i Pepet contra Puchol, Sarasol II i Pasqual II.

Diumenge 12, com un homenatge a tot els sanitaris que treballen en primera línia contra la pandèmia s’emetrà un reportatge sobre 24 hores a l’Hospital La Fe i s’estrena tot seguit al sèrie Escola d’infermeria.

També et pot interessar

stats