À Punt fa publica la resolució de la crida per a l’adquisició de llargmetratges de ficció i animació

Climent: “el sector audiovisual és un sector estratègic, pels llocs de treball que crea, per la innovació que comporta i perquè el seu producte ajuda a crear una identitat pròpia”

S'ha creat una línia de suport a través d'Ivace que es coordina amb À Punt, el referent i l'empresa pública que ha de fer de tractor del sector

Rodatge À Punt
Cadascuna de les cinc pel·lícules seleccionades rebrà 200.000 euros per a la producció. / Departament de Comunicació
31 de maig 2022 - 09:39

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, secundarà amb 1 milió d'euros a À Punt Mèdia per a la producció de cinc pel·lícules que contribuïsquen a estimular al sector audiovisual valencià. Aquestes ajudes corresponen a una línia de suport a aquest sector, posada en marxa a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha explicat que “el sector audiovisual és un sector estratègic, tal com el defineix la Unió Europea i el nostre Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, pels llocs de treball que crea, per la innovació que comporta i especialment perquè el seu producte ajuda a crear una identitat pròpia i tot un munt de referències comunes. Per això és important que les empreses valencianes, que tenen un talent demostrat, tinguen suport per a consolidar el seu treball”.

Segons Climent, “des de la Conselleria d'Economia Sostenible havíem de crear una línia de suport i era necessari coordinar-se amb À Punt, que és el referent i el gran estímul i empresa pública que ha de fer de tractor del sector”.

La quantitat d'un milió d'euros parteix de l’Ivace (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) i es gestiona des d'À Punt, a través dels drets d'antena que compra la cadena. Enguany s'han seleccionat llargmetratges de productores valencianes i en valencià, però la intenció és, segons explica Climent, “fer un esforç i ampliar la partida en el pressupost del pròxim any per a incloure també el format de les minisèries, que està funcionant molt bé i que garanteix més treball i, per tant, més estabilitat en les empreses productores”.

Pel·lícules seleccionades

El passat 15 de març de 2022 es va publicar en el web de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació la crida al sector audiovisual per tal que es presentaren propostes de llargmetratges de ficció i animació.

Després de l’avaluació dels projectes presentats, les cinc produccions seleccionades són: L’àvia i el foraster (Aire Cinema / Alhena Production), Tu no eres jo (Projecta Films Media SL / Amor y Lujo SL), Un bany propi (Mecomlys SL), Valenciana (Pegatum Transmedia / Life Pictures / Dacsa) i La invasión de los bárbaros (Stanbrook / Arden Producciones SL).

Cadascuna de les cinc pel·lícules seleccionades rebrà 200.000 euros per a la producció.

César Martí, director de Continguts i Programació d’À Punt Mèdia, ha assenyalat que “per a À Punt, la nova línia de treball en col·laboració amb l’Ivace permet que les empreses de l’audiovisual valencià tiren avant ambiciosos projectes. Hem fet una primera resolució en la qual s’ha fet una inversió d’un milió d’euros per a cinc pel·lícules, és una quantitat molt important per ajudar el sector valencià a llançar projectes, anar al mercat de coproducció, poder fer productes competitius i el més important, que després es puguen estrenar a les sales valencianes. Són productes que seran en valencià, amb una aportació d’un equip majoritari valencià i que tindrà una valenciania que donarà a conéixer l’univers de personatges valencians, actrius i actors de la nostra cultura. A més, no oblidem tots els tècnics i tota la gent que fa possible que els llargmetratges de ficció i animació a la Comunitat Valenciana puguen tirar avant i fer-se un recorregut que siga comercial i competitiu en festivals importants”.

De la mateixa manera, en consideració de les condicions especials d’aquesta crida, anuncia dos projectes suplents per al cas que algun dels preseleccionats anteriors no arribaren a consolidar-se: Les vacances de Mara (Tarannà Films / Alhena Productions) i Paradís (Valen Arts Paraiso Aie).

També et pot interessar