À Punt programa el millor cinema valencià i espanyol en prime time

Els dimarts torna el programa Terres de cinema i els divendres, doble sessió amb estrenes nacionals i l’homenatge al director valencià Luis García Berlanga en el seu centenari

La pel·lícula 'Nacional III' de Berlanga enceta el cicle homenatge al director valencià
La pel·lícula 'Nacional III' de Berlanga enceta el cicle homenatge al director valencià / Departament de Comunicació
15 de juny 2021 - 12:32

À Punt enceta a partir d’aquesta setmana novetats en la seua programació de cara a la temporada d’estiu. És una aposta pel cinema valencià i espanyol per als dimarts i divendres. La televisió pública ha preparat una interessant cartellera d’estrenes de cinema espanyol i pel·lícules del mestre Luis García Berlanga coincidint amb el centenari del seu naixement.

Aquest dimarts a la nit comença la segona temporada del programa Terres de cinema, una sèrie documental produïda per À Punt Mèdia, L’Andana Audiovisual i LOF Mèdia, formada per huit capítols. L’espectador viatjarà a diferents territoris de la Comunitat Valenciana que van ser escenari del rodatge d’una pel·lícula. És un projecte que naix del mateix espectacle del cinema amb objectiu de conéixer la idiosincràsia dels nostres pobles, espais i històries, a través d’entrevistes i testimonis de gent de la zona i de l’equip de rodatge.

Cada capítol es centra en un poble i una pel·lícula rodada ací mateix. Terres de cinema serveix per a establir una mirada sociològica de com hem aprés del cinema i la seua relació amb la realitat. Per tot açò, més enllà d’un homenatge al cinema, és sobretot una mirada a la nostra realitat com a poble i el seu reflex en el cinema.

En definitiva, és una sèrie que se situa en la frontera de la ficció i el documental, que enfronta els relats del cinema amb els protagonistes i territoris reals.

Terres de cinema a Burjassot amb La mort de Guillem

En la seua estrena Terres de cinema recorre els carrers de Burjassot a partir de la pel·lícula La mort de Guillem, dirigida per Carlos Marqués-Marcet. La intimitat d'una casa i la lluita al carrer es plasma com una resposta col·lectiva a un dol familiar i social. Amb l'equip artístic, família i experts plantegem una reflexió sobre la vigència del feixisme en els nostres dies. A continuació es tornarà a emetre la pel·lícula La mort de Guillem, que ha aconseguit el Premi Gaudí a millor pel·lícula per a televisió.

Les pel·lícules que s’emetran juntament amb els capítols de la sèrie són La mort de Guillem, Todos a la cárcel, Gràcies per la propina, Huevos de oro, Vivir dos veces o Tramvia a la Malva-rosa. També les més recents, Un mundo normal, dirigida per Achero Mañas amb Ernesto Alterio nominat al Premi Goya 2021 al millor actor protagonista i La innocència, amb dos nominacions als Premis Goya per a millor actriu revelació per a Carmen Arrufat i la millor cançó original, per a Toni M. Mir.

La primera temporada de la sèrie va ser nominada als Premis de l’Audiovisual Valencià 2019 en la categoria de millor sèrie.

Terres de cinema a Burjassot amb La mort de Guillem
Terres de cinema a Burjassot amb La mort de Guillem

Cinema espanyol i una de Berlanga per als divendres a la nit

À Punt programa a partir d’esta setmana sessió doble els divendres en el prime time. A partir de les 22 hores es podrà gaudir d’una comèdia espanyola per a encetar el cap de setmana amb un somriure. Aquesta setmana s’emetrà Villaviciosa de al lado amb Carmen Machi, Leo Harlem, Carlos Santos, Arturo Valls, Jorge Asín, Belén Cuesta, Macarena García, Jon Plazaola i Yolanda Ramos.

El divendres nit s'emet 'Villaviciosa de al lado'
El divendres nit s'emet 'Villaviciosa de al lado'

Altres títols que À Punt emetrà són les pel·lícules La reina de España, de Penélope Cruz, Antonio Resines, Jorge Sanz i Javier Cámara, entre d’altres; Abuelos amb Carlos Iglesias, Ramón Barea i Roberto Álvarez, o Kamikaze, amb Álex García Fernández, Leticia Dolera, Verónica Echegui, Carmen Machi.

La segona pel·lícula dels divendres, a partir de les 23:30 hores, serà un dels treballs que ens ha deixat el director valencià Luis García Berlanga. Aquest cicle homenatge enceta amb la pel·lícula Nacional III (1992) amb Luis Escobar, Luis Ciges, Agustín González, José Luis López Vázquez i Amparo Soler Leal.

En les pròximes setmanes s’emetran Los jueves, milagro, Bienvenido Mr. Marshall, Calabuch, La boutique o Novio a la vista.

També et pot interessar