À Punt presenta la primera edició de Talent Audiovisual Universitari amb sis universitats valencianes

S’han triat 16 projectes d’alumnes en les quatre categories

Taller Audiovisual Valencià
Taller Audiovisual Valencià

Amb l’objectiu de detectar el talent creatiu i posar-lo en contacte amb el sector audiovisual, naix el Talent Audiovisual Universitari, Pitching Universitats Valencianes-Sector Audiovisual, que se celebrarà dimecres, 13 de juny, a l’Aula Magna de la Universitat de València, amfitriona d’aquesta primera edició.

Es tracta d’una iniciativa conjunta d’À Punt i les sis universitats valencianes que tenen estudis relacionats amb la indústria de la creació audiovisual: Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat Jaume I de Castelló i Universitat CEU Cardenal Herrera. A la trobada han sigut convidades les associacions de productors i més de cinquanta productores de les tres províncies.

La presentació del Pitching de l’Audiovisual tindrà lloc hui 12 de juny, a les 19 hores, amb una conferència a càrrec de Francesc Escribano, director de la productora Minoria Absoluta, titulada “Els continguts de les televisions de proximitat en un context global”.

Quant a la jornada de dimecres, es presentaran un total de 16 projectes de formats audiovisuals ideats pels alumnes durant l’últim curs, tant en estudis de grau com de màsters. La tria s’ha fet entre els 22 projectes presentats en les quatre categories de la convocatòria, i la d’entreteniment és la que més treballs ha aplegat, amb cinc projectes. Quatre s’han presentat a les categories de ficció i noves finestres, mentre que tres són documentals. Entre els formats seleccionats hi ha concursos, websèries, programes d’entreteniment, ficció per al públic juvenil i documentals transmèdia.

La sessió estarà presidida per una taula de professionals integrada per Francesc Escribano; César Martí, director de Continguts i Programació d’À Punt Mèdia; Lorena Torres, productora executiva de The Fly Hunter; Vicent Monsonís, productor executiu de València Imagina TV, i Giovanna Ribes, productora i directora de Tarannà Films. El professor de Comunicació Audiovisual de la UV Àlvar Peris actuarà com a moderador.

El Talent de l’Audiovisual Valencià és una oportunitat per als estudiants d’entrar en contacte amb el sector audiovisual, ja que els permetrà presentar en públic el seu projecte i sotmetre’l a preguntes i comentaris dels professionals. La presentació es completarà amb reunions cara a cara entre els autors i els professionals de l’audiovisual. La iniciativa, que té vocació de ser anual, s’emmarca en la política de col·laboració entre les universitats valencianes i À Punt en matèria acadèmica, científica i cultural.

També et pot interessar

stats