À Punt premia el projecte de llargmetratge ‘Famosa’ en el Laboratori del Festival de Cine d’Alacant

• La radiotelevisió valenciana guardona la proposta de Benjamin Herranz en el 6t Laboratori de Propostes i Presentació de Projectes de Ficció del Festival de Cine d'Alacant

• La presentació de projectes ha batut rècords en esta edició, amb un total de 280 propostes audiovisuals

El Premi À Punt al millor projecte del Laboratori de Ficció del Festival de Cine d'Alacant ha sigut atorgat a Benjamín Herranz per 'Famosa'
El Premi À Punt al millor projecte del Laboratori de Ficció del Festival de Cine d'Alacant ha sigut atorgat a Benjamín Herranz per 'Famosa' / À Punt
29 de maig 2024 - 08:00

El projecte de llargmetratge Famosa de Benjamín Herranz ha obtingut el Premi À Punt al millor projecte de ficció nacional, dins de la 6a edició del Laboratori de Propostes i Presentació de Projectes de Ficció del Festival Internacional de Cinema d'Alacant.

El premi a millor projecte entregat per À Punt és per a una comèdia basada en una història real: com l'empresa d'Onil, Famosa ha passat de ser una companyia a punt de tancar a convertir-se en un referent mundial en la fabricació de joguets.

El Laboratori de Propostes és una iniciativa que facilita la trobada entre creadors i professionals consagrats en la indústria cinematogràfica, i que en esta sexta edició ha batut el seu rècord, amb la recepció de 280 projectes de llargmetratges i sèries de televisió.

La directora de Continguts i Programació d'À Punt Radiotelevisió Valenciana, Elena Vilanova, ha destacat la gran qualitat i originalitat dels projectes presentats i ha ressaltat aquells que contaven històries que transcorren a la Comunitat Valenciana. “Hem escoltat sèries d'època que tenien com a protagonista la ciutat d'Alcoi o sèries de suspens amb el teló de fons del València Club de Futbol. També pel·lícules basades en fets reals ocorreguts a Onil o documentals amb protagonistes de Xàtiva, per exemple. Però totes les propostes tenien una gran capacitat de connectar amb un públic global”.

Ernest Jose Sorrentino (subdirecció de Continguts À Punt), l'actriu Maria Maroto, Elena Vilanova (directora de Continguts i Programació) i l'actor Jordi Ballester, en el Laboratori del festival
Ernest Jose Sorrentino (subdirecció de Continguts À Punt), l'actriu Maria Maroto, Elena Vilanova (directora de Continguts i Programació) i l'actor Jordi Ballester, en el Laboratori del festival / À Punt

La resta de premiats del Laboratori han sigut els següents: Premi Impulsa al projecte innovació Loli, corto y cambio, de Marta Díaz i Ángel Daga; Premi Fundació SGAE al projecte original i creatiu per a La banda de las luciérnagas, de Carmen Gil.

El Premi Music Library, premi d'una tarifa plana limitada a una producció amb accés als catàlegs de música de producció que subedita i distribueix, ha sigut per a Franzisca y la danza terra, de Mercè Castellanos. El Premi Welab Professional Equipment, premi dotat amb 2.000 € de descompte directe en lloguer d'equips de càmera i accessoris, lents per a Soy falangista, de Judith Llaurado i Mario Monzó, i finalment el Premi Movibeta, premi distribució tarifa plana durant un any en festivals de cinema en Movibeta sense taxes, l’ha obtingut La maleta de Centelles, de Pilar Pérez Solano y Carlos López.

Premiats en la sisena edició del Laboratori de Projectes de Ficció del Festival de Cine d'Alacant
Premiats en la sisena edició del Laboratori de Projectes de Ficció del Festival de Cine d'Alacant / À Punt

Els premiats són el resultat de l'última valoració dels 18 projectes seleccionats per a poder competir i que han tingut l'oportunitat de defendre’ls davant de professionals i companyies de primer nivell durant les jornades que dura este Laboratori. “Un any més hem batut rècord de participació i hem pogut veure grans projectes amb una qualitat enorme, que estic segur prompte podrem veure fets realitat. Ha sigut una setmana molt constructiva i formativa, en la qual tornem a unir a la indústria a Alacant”, ha comentat el director del Festival Internacional de Cinema d'Alacant, Vicente Seva.

Per la seua banda, la directora de Continguts i Programació d’À Punt ha volgut fer una crida a les productores de València, Alacant i Castelló perquè revisen els 18 projectes seleccionats en el Laboratori de Ficció del Festival d'Alacant, ja que “estes històries mereixen ser contades”.

L'elenc del jurat estava format pel coordinador del laboratori, Luis María Ferrández; Elena Vilanova, directora de Continguts i Programació d'À Punt Radiotelevisió Valenciana; Castañar Gómez-Rodulfo, d'Universal Pictures International Spain; i Rodrigo Espinel, productor de cine i sèries en Morena Films i Sandra Ortiz.

El Festival Internacional de Cine d'Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Alacant Film Office, Institut Valencià de Cultura, À Punt radiotelevisió valenciana i altres empreses col·laboradores.

 

 

També et pot interessar

stats