À Punt, Premi Tiflos de Periodisme de l'ONCE per l'emissió del documental 'Siete leguas'

Per al jurat el treball “és d'una gran qualitat audiovisual, està molt cuidat, i fa viure la història des de dins"

Imatge del documental emés per À Punt 'Siete leguas'
Imatge del documental emés per À Punt 'Siete leguas' / À Punt

À Punt Mèdia ha rebut el Premi Tiflos de Periodisme que atorga l'ONCE per l'emissió del documental Siete leguas dels directors Marcia Castillo i Jon Ander Santamaría (Siete Leguas Media), en la categoria de Televisió.

A banda del premi a À Punt, altres treballs periodístics publicats o emesos l'any 2020 en el web www.elpais.com, Revista 21 i Canal Sur Ràdio han estat els guanyadors de la XXIII edició dels premis periodístics de l'ONCE, entre més d'un centenar de treballs presentats.

Els premiats, amb la televisió pública valenciana, són ‘El abismo entre Saúl y José Luis: la brecha autonómica en las ayudas para niños con problemas de desarrollo’, publicat en www.elpais.com, i presentat per Ana Torres i Noor Mahtani, en la categoria de Periodisme Digital; ‘La generación que lo cambió todo’, escrit per María José Carmona López en ‘Revista21’, en la categoria de Premsa Escrita; ‘El sonido de la ilusión' emès en Canal Sur Ràdio i elaborat per Javier Ronda, en la categoria de Ràdio.

'Siete leguas', el treball guanyador de la categoria de Televisió que va emetre À Punt, “sap contar moltes històries d'una forma coral, amb la qualitat i calidesa dels testimoniatges; i destaca la capacitat d'alguns dels protagonistes, persones amb diferents discapacitats, com és el cas de la realitat d'un nen i dels seus pares”, destaca el jurat dels premis.

Per als membres del jurat, el treball “és d'una gran qualitat audiovisual, està molt cuidat, i fa viure la història des de dins, el que el converteix en un treball molt complet amb una narrativa moderna”.

Els membres del jurat de la categoria de Televisió decideixen atorgar un accèssit al treball ‘Hugo, la aventura de aprender', del periodista Ricardo Olmedo, emès per TVE en el programa ‘La aventura del saber'. Destaquen els autors de la fallada que “està molt ben estructurat i és una aventura en si mateix”.

El jurat de les categories de Ràdio i Televisió el van formar Mónica Lázaro (TVE), Andoni Orrantia (COPE), Mariló Maldonado (Canal Sur Ràdio), Pedro García (7 TV Andalusia), Agustí Forné (TV3), Guillermo Sancho (Radio Intereconomía) i Beatriz Vigil (Telemadrid).

També et pot interessar

stats