À Punt preestrena el documental 'Sentiment groguet' a l’Estadi de la Ceràmica de Vila-real

Dissabte es podrà veure per la televisió pública a partir de les 20 hores

Preestrena del documental 'Sentiment Groguet' a l’estadi de la Ceràmica de Vila-Real
Preestrena del documental 'Sentiment Groguet' a l’estadi de la Ceràmica de Vila-Real

L’Estadi de la Ceràmica ha acollit la preestrena del documental Sentiment groguet que ha realitzat la productora Prime TV Valenciana per a À Punt. El documental repassa la història dels cent anys de vida del Vila-real CF, club exemplar i revelació de les últimes dècades del futbol espanyol, considerat un fenomen únic en el futbol europeu i mundial. El club groguet ha esdevingut un element socialitzador d’un col·lectiu i d’un poble, un sentiment que es contagia de generació en generació.

Camp El Madrigal, anys 70
Camp El Madrigal, anys 70

A la presentació ha assistit el director general d’À Punt, Alfred Costa; Fernando Roig Nogueroles, conseller delegat del Vila-real CF (el president Fernando Roig no ha pogut vindre per ser positiu en covid); l’entrenador del Vila-real CF, Marcelino García Toral; l’alcalde de Vila-real, Josep Benlloch; el diputat d’Esports de la Diputació de Castelló, Iván Sánchez; la delegada del govern a Castelló, Susana Fabregat; el diputat de Cultura de la Diputació de Castelló, Alejandro Clausell; el subdirector d’Esports d’À Punt, Ricard Cobo del Prado; la cap de programes esportius d’À Punt, Yolanda Damià; directius de Prensa Ibérica, com Enrique Simarro i José Luis Valencia, així com jugadors de l’equip groguet i els representants principals de les penyes que donen suport al sentiment groguet.

El director general d’À Punt, Alfred Costa, ha assenyalat que “hui és un dia important per al Vila-real, per a tota la Comunitat Valenciana i per a À Punt. Per al Vila-real, perquè aquest documental reflecteix la trajectòria vital d’un club històric que és model de club i de gestió a seguir per a qualsevol societat esportiva. Per a la Comunitat Valenciana, perquè la marca Vila-real amplifica la valencianor arreu del món, i per a À Punt, perquè mostra una trajectòria de cent anys que fa valdre de cara a la resta dels valencians l’orgull i el sentiment de ser groguet”.

Per la seua banda, Loles Garcia, directora del documental Sentiment groguet ha afirmat que no ha sigut fàcil resumir en cinquanta minuts cent anys d’història d’un equip de futbol “que és el que és gràcies a haver estat a Vila-real, perquè sense la indústria ceràmica, l’equip no seria el que és hui en dia. En el documental, el que hem tractat de fer és un paral·lelisme entre l’evolució, el creixement de l’equip Vila-real CF i el de la ciutat Vila-real, perquè de ser un poble llaurador va passar a ser en els anys cinquanta, qui anava a pensar-ho, la primera potència del sector ceràmic en aquest país. La ceràmica des que va nàixer ací a la província de Castelló ha acompanyat sempre el Vila-real CF. Per tant, hi ha una història que no s’entén de l’evolució de l’equip de futbol sense l’evolució de la ciutat, del poble”.

Inauguració El Madrigal el desset de juny de 1923
Inauguració El Madrigal el desset de juny de 1923
Plantilla Ascens 1969/1970
Plantilla Ascens 1969/1970
Ascens a segona 1991/1992
Ascens a segona 1991/1992

El documental Sentiment groguet es podrà veure per la televisió d’À Punt aquest dissabte 25 de novembre a partir de les 20 hores.

També et pot interessar

stats