À Punt preestrena el documental ‘Elx CF. 100 anys d’un sentiment’

El documental s’emetrà per la televisió pública el diumenge 3 de desembre a les 19:00 hores

Assistents d’esquerra a dreta: Alfred Costa (director general d'À Punt), Juan de Dios Navarro (diputat de Cultura de la Diputació d’Alacant), Adrián Ivorra (director general de l’Àrea d’Audiovisual de Prensa Ibérica a Espanya), Christian Bragarnik (propietari de l’Elx), Joaquín Buitrago (president de l’Elx),  José Navarro (regidor d'Esport de l'Ajuntament d'Elx),  Carlos Sánchez (subdelegat del govern a Alacant) i Gonzalo Blanes (director del documental).
Assistents d’esquerra a dreta: Alfred Costa (director general d'À Punt), Juan de Dios Navarro (diputat de Cultura de la Diputació d’Alacant), Adrián Ivorra (director general de l’Àrea d’Audiovisual de Prensa Ibérica a Espanya), Christian Bragarnik (propietari de l’Elx), Joaquín Buitrago (president de l’Elx), José Navarro (regidor d'Esport de l'Ajuntament d'Elx), Carlos Sánchez (subdelegat del govern a Alacant) i Gonzalo Blanes (director del documental).

Aquest dimecres 29 de novembre s’ha presentat a la ciutat d’Elx el documental Elx CF. 100 anys d’un sentiment, realitzat per la productora Prime TV Alicantina SL i per À Punt amb motiu del centenari del club il·licità. El treball documental fa un recorregut cronològic per la història d’un dels equips més antics de la Comunitat Valenciana, de la mà dels protagonistes. Es destaca l’evolució de l’entitat i els assoliments de més rellevància que han aconseguit.

Elx CF. 100 anys d’un sentiment vol posar l’accent en l’evolució de l’equip, sempre unit a la ciutat. Ressalten les peculiaritats d’una entitat irreemplaçable en la història del nostre futbol. Amb capítols tan significatius com el naixement de l’Elx CF, la recordada cooperativa que va salvar al club en els seus pitjors moments econòmics, l’etapa daurada en Primera i el llarg camí fins a convertir-se en SAD i tornar a l’elit del futbol nacional.

A la preestrena a l’estadi Martínez Valero d’Elx han acudit el subdelegat del govern a Alacant, Carlos Sánchez; el propietari de l’Elx, Christian Bragarnik, i el seu director general, Pedro Schinocca; el president de l’Elx, Joaquín Buitrago; l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz; José Navarro, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Elx; el diputat de Cultura de la Diputació d’Alacant, Juan de Dios Navarro; el director general d’À Punt, Alfred Costa; el director del documental, Gonzalo Blanes; Adrián Ivorra, productor executiu del documental i director general de l’àrea d’audiovisual de Prensa Ibérica a Espanya; Sebastián Beccacece, entrenador de l’Elx, i el capità de l’equip, Fidel Chaves, entre altres assistents.

En la seua intervenció, Alfred Costa, director general d’À Punt ha explicat que en “aquest documental escoltaran diverses vegades la paraula sentiment i orgull perquè la fundació de l’Elx naix de la formació i, en conseqüència, de la unió d’un grup d’amics i aficionats per a canalitzar el sentiment de l’esport amb el seu arrelament il·licità. Així naix l’Elx CF, on sempre l’afició serà un dels seus més importants pilars”.

“À Punt sap com és aquest sentiment i fins a quin punt la societat il·licitana viu apassionadament les gestes, glòries, gestes i disgustos del seu equip. I som conscients d’això perquè l’any 2020, en el temps de pandèmia vam tindre la sort de viure l’ascens de l’equip il·licità a Primera Divisió en directe —ha afegit Costa—. Des de la ràdio transmetem l’emoció d’un moment històric i, a les seues cases, tota l’afició va poder veure com, malgrat les restriccions, la ciutat es bolcava des dels balcons i des d’on permetia la maleïda covid amb el seu Elx a través de la televisió i la web. ¡Mucho Elche!”

El director del documental, Gonzalo Blanes, ha destacat les peculiaritats de l’entitat. “L’Elx és un sentiment per a milers d’aficionats i volem plasmar la rellevància de la seua història, la seua importància en el nostre futbol i aconseguir que els espectadors empatitzen amb un club peculiar i molt especial”. Amb molt de rigor i buscant que arribe tant al seguidor franjaverd com a l’espectador imparcial que coneixerà un poc més la dilatada història del conjunt il·licità.

Adrián Ivorra, productor executiu del documental i director general de l’àrea d’audiovisual de Prensa Ibérica a Espanya, destaca que “hem apostat clarament per una producció de qualitat amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni esportiu i cultural”.

Estadi Martínez Valero d’Elx
Estadi Martínez Valero d’Elx

El documental conjuga història i sentiment, posa en valor la història de l’Elx CF i recorre cent anys d’un camí peculiar i inigualable. Arriba a l’any del Centenari de l’entitat per a subratllar un recorregut ple de passió i sentiments.

Elx CF. 100 anys d’un sentiment s’emetrà per la televisió d’À Punt el diumenge 3 de desembre a les 19 hores.

També et pot interessar

stats