À Punt portarà els personatges de La Colla a vora cent col·legis públics

La iniciativa comença demà i se’n beneficiaran al voltant de 1.000 alumnes.

'El cau de les feretes' a un centre escolar de Riola, en una imatge d'arxiu
'El cau de les feretes' a un centre escolar de Riola, en una imatge d'arxiu

À Punt visitarà a partir de demà vora un centenar de col·legis per a presentar-los els personatges i les activitats de La Colla. La iniciativa, denominada genèricament La Colla d’À Punt a les Escoles, compta amb la col·laboració de la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació i de la Conselleria d’Educació. Pretén acostar als xiquets els protagonistes de les sèries El Cau de les Feretes, Els Bíters i Historietes Medievals, programes que formen part de la programació de la televisió pública valenciana.

Els primers col·legis on acudirà La Colla són el CEIP Camp de Túria de Riba-roja, el CEIP W.A. Mozart, de Loriguilla, i el CEIP La Immaculada, de Paiporta. En conjunt, seran 93 els centres educatius els que es beneficiaran d’aquesta iniciativa amb activitats lúdiques i didàctiques. D’aquestes escoles, cinc són Centres Rurals Agrupats i sis són Centres d’Educació Especial. Els criteris per a seleccionar els col·legis han sigut l’orde d’inscripció, la representativitat territorial i l’atenció a la diversitat.

Els estudiants podran fer una ullada de primera mà a El Cau de les Feretes, una sèrie que parla de la por, de les tradicions i les festes valencianes. Coneixeran una de les feres (Quarantamaula, Butoni, Tombatossals, Bubota o Dragolina) i la dibuixant Aitana Carrasco que ajudarà els xiquets a realitzar una activitat pedagògica mentre ballen i canten. En el cas d’Historietes Medievals, que ens mostra la tradició rondallística i la tasca dels contacontes, el joglar narrador serà l’actor Xavi Castillo, que s’encarregarà d’omplir l’aula de rialles. Finalment, Els Bíters, la sèrie dels personatges que viuen en una tauleta digital, jugaran amb els més menuts a aprendre curiositats de música, alimentació i tecnologia mentre es diverteixen.

La Conselleria d’Educació va enviar el mes de novembre una circular a totes les escoles públiques valencianes per a convidar-les i donar-los l’oportunitat de formar part d’aquestes activitats programades. Un total de 260 centres van respondre a la convocatòria.

També et pot interessar

stats