À Punt oferirà l’entrega dels Premis El Temps de les Arts, conjuntament amb TV3 i Catalunya Ràdio, IB3, Mèdia, RTV Andorra i Alguer Catalan TV

La nit de diumenge, 20 de juny, a les 23.15 hores, À Punt oferirà l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis El Temps de les Arts, que es farà en sis indrets del territori i s’emetrà conjuntament a les televisions i ràdios públiques

En una iniciativa pionera del portal digital cultural El Temps de les Arts, els guardons s’entregaran a Barcelona, València, Palma, Perpinyà, Andorra i l’Alguer. La cerimònia, dirigida per Lluís Danés, es podrà veure i sentir de manera conjunta als canals de televisió À Punt, TV3, IB3, TV Andorra i Alguer Catalan TV, i a les emissores À Punt Ràdio, Catalunya Ràdio, IB3 Ràdio, i Ràdio Andorra

L'església de la Beneficència de València serà escenari del lliurament
L'església de la Beneficència de València serà escenari del lliurament
17 de juny 2021 - 13:08

Els I Premis El Temps de les Arts naixen amb l’objectiu de promoure la cultura i reconèixer la creativitat i la innovació que hi ha en els àmbits de les arts visuals, el patrimoni, l’arquitectura, les arts escèniques i la música. Aquests són els sectors que segueix el portal El Temps de les Arts, que publica els esdeveniments culturals i artístics més importants a Catalunya, les Balears i la Comunitat Valenciana, i ara convoca aquests guardons amb la col·laboració de la Federació Llull (formada per Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural) i de la Xarxa d’Universitats Vives.

En aquesta primera edició, hi participen 500 projectes, repartits en les sis categories que reconeixen els premis: arquitectura, patrimoni, arts visuals, arts escèniques, música clàssica i música popular. Els guanyadors es faran públics el diumenge 20 de juny durant un acte que tindrà un format excepcional, a causa de l’adaptació a les mesures actuals per la pandèmia i per arribar a tots els punts del territori, des d’on es farà el lliurament en sis punts d’interès cultural i patrimonial.

La Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria participa
La Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria participa

La Llotja de Mar de Barcelona, el Castell de Bellver de Mallorca, l'església de la Beneficència de València, el Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà, la Casa de la Vall d’Andorra i el Claustre de Sant Francesc de l’Alguer seran els escenaris del lliurament dels guardons. En aquest acte, liderat pel director de cinema i guionista Lluís Danés, es planteja la posada en escena com un viatge que posa en contacte tothom qui viu en territoris de parla semblant.

Més d’una vintena d’artistes i quinze formacions musicals participaran en aquesta vetllada, de format cinematogràfic, en què artistes de diferents disciplines oferiran un espectacle coral, units per la llengua i la cultura. Les cançons seran el fil conductor d’aquest viatge audiovisual, que començarà amb una versió de l’emblemàtica peça de Lluís Llach “Venim del nord, venim del sud”, amb tots els accents del territori.

L’equip artístic, dirigit per Lluís Danés, comptarà amb Ferran Folch al guió, Alfred Tapscott a la direcció musical i Ariadna Peya a la coreografia. Els cantants Alidé Sans, Mireia Vives, Elena Gadel, Lluís Cartes, David de Casu i la formació Marala; els músics Cati Plana, Pau Figueres i Guillem Fullana; la Cobla Bisbal Jove, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, Rumba Coumo i In Crescendo; sis corals infantils i sis bandes de percussió de Barcelona, l’Alguer, Andorra, Perpinyà, València i Palma; les veus de Sílvia Bel, Franca Masu, Jessica Casal, Cristina Giner, Josep Manel Casany i Anna Perelló faran possible el lliurament dels I Premis El Temps de les Arts, que es podrà veure en una emissió conjunta a les 23.10, À Punt TV i a IB3 , a les 22.50 a TV3, Andorra TV i l’Alguer Catalan TV, i Catalunya Ràdio ha fet l’adaptació radiofònica de l’acte, que s’emetrà la mateixa nit de diumenge a la ràdio nacional de À Punt Ràdio, a partir de les 23.00 hores, Catalunya, IB3 Ràdio, i Ràdio Andorra, amb la col·laboració de Ràdio Arrels i Ona Mediterrània. El programa, fet per Albert Mercadé i Sergi Cutillas, es podrà escoltar a les 22.50 a través de l’app i el web de Catalunya Ràdio, i es tornarà a emetre a les 00.00 a l’FM.

  La primera edició dels premis d’una cultura compartida

  Els Premis Els Temps de les Arts reconeixen la creativitat i la innovació de persones, projectes i iniciatives, tant públiques com privades, relacionades amb les arts visuals contemporànies, superant fronteres estatals i autonòmiques.

Dels 500 projectes inscrits, n’hi ha 39 d’arquitectura, 66 de patrimoni, 182 d’arts visuals, 114 d’arts escèniques, 56 de música clàssica i 75 de música popular. Per cada modalitat hi haurà un guanyador, que rebrà una obra de l’artista Perejaume i una dotació econòmica de 3.000 euros, i també es reconeixeran dos accèssits. El jurat està format per 31 professionals qualificats en cada especialitat de diversos punts del territori.

Aquests guardons neixen per iniciativa del portal cultural El Temps de les Arts en una època de canvis, en què la cultura i les arts es fan més visibles com a pilars de la societat, patrimoni comú, font de referents i de cohesió social.

També et pot interessar

stats