À Punt mostra els testimonis de la Covid-19 en l'exposició “Imatges inesborrables”, al port de València

La mostra homenatge es pot visitar a l’edifici del Rellotge fins al 12 d’octubre.

À Punt mostra els testimonis de la Covid-19 en l'exposició “Imatges inesborrables”, al port de València

À Punt participa en la mostra homenatge que hui s’ha inaugurat a l’edifici del Rellotge del port de València, amb la projecció en vídeo dels testimoniatges gravats durant la crisi de la Covid-19. La mostra homenatge és un projecte promogut per Valenciaport en el qual ha participat la societat valenciana enviant més de 1.500 fotografies per a mostrar la solidaritat i el dia a dia durant els primers mesos de la pandèmia.

À Punt Mèdia participa en aquesta exposició amb una sèrie de vídeos amb testimoniatges que han gravat els equips de la televisió pública valenciana durant la crisi de la Covid-19 i que han pogut veure's en els informatius i programes de la televisió pública. Són testimoniatges en primera persona que mostren la capacitat de la societat valenciana per a afrontar aquesta situació d'emergència sanitària. En la inauguració han estat el president de l’Autoritat Portuària de Valencia, Aurelio Martínez, el director general de la APV, Francesc Sánchez, el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, y el director general de À Punt Mèdia, Alfred Costa.

“En nom de la Societat Ànonima de Mitjans de Comunicació, vullc agrair la invitació de ValenciaPort per participar en esta iniciativa cultural, i també cívica, que és l'exposició “Imatges Inesborrables” – ha declarat Alfred Costa – “Com a mitjà públic audiovisual, hem aportat moltes hores de vídeos, un material recollit per les càmeres d’Àpunt Mèdia de dalt a baix de la Comunitat Valenciana, en les residències i en els centres sanitaris però també en els balcons i els carrers buits”.

“Durant els mesos més durs de l’estat d’alarma, els professionals de la ràdio i la televisió pública es van bolcar en el compliment del servei públic que la societat ens encomana, convençuts que la nostra faena era més necessària que mai, i decidits a convertir-la en imprescindible. I creem que vàrem demostar ser un servei essencial, si atenem les bones xifres d’audiència que varen assolir els nostres programes informatius”.

“Els testimoniatges que vam enregistrar són, efectivament, inesborrables. En els moments més crítics, vàrem gravar l’angoixa i el sofriment de moltes famílies, però també el sacrifici del personal sanitari, i l’esforç de milers de persones que s’organitzaven en iniciatives solidàries que ens han mostrat la millor part de la condició humana. La nostra aportació a esta mostra-homenatge és un recordatori de l’esperit de servei públic que regeix la nostra activitat diària, basada en gran part en oferir una informació de proximitat”.

“I ara, quan la nova normalitat ens deixa un respir per mirar cap arrere i intentar avaluar el que hem passat, com ho fa esta exposició, crec que és el moment de reivindicar-nos com a societat justa i solidària. Que el sofriment i l’esforç de tants i tantes no caiga en l’oblit. Gràcies a l’organització i al President de l’Autoritat Portuària per donar a Àpunt Mèdia l’oportunitat de participar en esta reflexió col·lectiva”.

Els professionals de la fotografia José Aleixandre, José Penalba, Alba García, Antonio Alcaraz, José García Poveda i Tania Castro han seleccionat les imatges que s’exposen fins al pròxim 12 d’octubre en un espai audiovisual que vol convidar a la reflexió col·lectiva.

“Aquestes fotografies relaten vivències personals davant de les situacions insòlites que ha provocat la pandèmia i en les quals tots ens reconeixem. Al mateix temps, la possibilitat que es dona a la ciutadania de participar en una exposició estimula la creativitat i constata que hi ha moltes persones anònimes amb talent per a la fotografia”, ha declarat la historiadora de l'art, Ester Medán, comissària de l’exposició.

A més, Valenciaport ha habilitat en un lloc destacat del seu web una selecció de més de 800 fotografies. Valenciaport vol agrair així la col·laboració de la societat valenciana i el compromís entre el port i la ciutat de València i la comarca de l'Horta, d'on procedeixen la majoria de les fotos.

També et pot interessar

stats