À Punt Mèdia signa un conveni de col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

El conveni pretén promoure la llengua i la literatura valencianes

La signatura s'ha realitzat en Sant Miquel dels Reis
La signatura s'ha realitzat en Sant Miquel dels Reis

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, i la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, han signat aquest matí al monestir de Sant Miquel dels Reis un conveni de col·laboració per a promoure la llengua i la literatura valencianes. En l’acte han estat presents també el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i diversos membres de l’AVL. El conveni té una durada de quatre anys a partir de hui.

À Punt es compromet a gravar i editar un contingut audiovisual sobre “L’escriptor de l’any” amb el qual es commemora el Dia de les Lletres Valencianes el 20 de novembre, així com a facilitar a l’AVL aquest material per a reproduir-lo i distribuir-lo gratuïtament en l’àmbit escolar.

L’AVL, per la seua banda, podrà patrocinar programes d’À Punt que tinguen per objecte el foment i la difusió del valencià o la promoció de la cultura en valencià en el terreny literari, de les arts escèniques, del cine, de la música i de la cançó.

Les dos institucions, a més, col·laboraran en fomentar la connectivitat dels respectius webs amb la finalitat d’afavorir la difusió de documents aprovats per l’AVL, dels vocabularis específics o de continguts audiovisuals relacionats amb matèries tractades per la institució lingüística. D’altra banda, l’AVL també col·laborarà en l’assessorament lingüístic quan À Punt així ho requerisca, i ambdós organitzaran conjuntament cursos de valencià refe-rits a l’àmbit de la llengua en els mitjans de comunicació.

El president de l’AVL ha subratllat el paper d’À Punt: “És un ens que vertebra un país difícil de vertebrar. I no sols amb les notícies, sinó amb el nostre idioma”. Ferrer ha reiterat que l’organisme que presideix “sempre estarà al costat d’À Punt”.

I la directora general d’À Punt ha destacat “el suport de l’AVL des del primer dia i fins i tot abans de començar”. “À Punt necessita aquest suport per créixer i per a acomplir els objectius pels quals es va crear”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats