À Punt Mèdia patrocina el premi del públic del VIST, el Festival Internacional de Cine de Vila-real

La gala inaugural del VIST se celebra aquesta vesprada als cines Sucres 

Cartell del 24é Festival Internacional de Cinema de Vila-real
Cartell del 24é Festival Internacional de Cinema de Vila-real / Departament de Comunicació
25 de març 2022 - 10:56

À Punt Mèdia és, per primera vegada, mitjà oficial patrocinador del Festival Internacional de curtmetratges de Vila-real i difondrà per totes les seues finestres les activitats programades en el marc d’aquesta 24a edició del festival.

La inauguració del VIST tindrà lloc aquesta vesprada als cines Sucre de Vila-real i les projeccions i les activitats paral·leles s’allargaran fins al dia 1d’abril, quan se celebrarà la gala de lliurament de premis en l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

A més del Premi À Punt del públic, dotat amb 600 euros, s’atorgaran guardons en set categories més: millor curtmetratge, millor curtmetratge valencià, millor interpretació masculina, millor interpretació femenina i millor guió.

En aquesta edició s’han rebut 778 curtmetratges, la xifra més alta de la història del festival, de les quals el comité de selecció n’ha triat 35, que es projectaran en l’auditori municipal.

Alfred Costa, director general d’À Punt Mèdia, ha destacat que “el Festival Internacional de Cine de Vila-real demostra que els grans esdeveniments culturals no tenen per què celebrar-se només en els grans nuclis de població i que la cultura és un element de cohesió social i territorial de primer orde”.

Per la seua banda, el director del VIST, Sergi Tellols, ha remarcat que "enguany hem volgut donar un nou impuls a un festival que existeix a Vila-real des de fa més de dues dècades. Així, VIST és una proposta que continua impulsant el món del curtmetratge, però el reivindica com a cine. A més, hem programat preestrenes cinematogràfiques o xarrades amb professionals de diferents sectors. I també reivindiquem amb més força en aquesta edició el talent de la província de Castelló amb activitats que visibilitzaran els grans professionals que tenim ací”.

De fet, una de les activitats destacades de la setmana és “Vigència de la pantalla”, un diàleg entre el guionista i director, Enrique Urbizu (No habrá paz para los malvados), i el director i gestor cultural Rafael Maluenda (autor del documental Berlanga!)

Per a Alfred Costa “aquest festival és una mostra més del dinamisme del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana, i À Punt Mèdia mostra el seu suport amb un conveni que ens converteix en mitjà oficial i patrocinador del premi del públic, que passa a dir-se Premi À Punt del Públic”.

Sergi Tellols s’ha mostrat molt satisfet de poder donar el tret d’eixida de Vist i ha agraït a À Punt “que s'haja volgut sumar a aquesta nova etapa del festival com a mitjà oficial per a aconseguir una major projecció i com a patrocinador d'un dels guardons”.

També et pot interessar

stats