À Punt Mèdia i l’UJI col·laboren per a impulsar la igualtat efectiva entre dones i homes

À Punt Mèdia i la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I (UJI) signen un conveni reforça la col·laboració entre les dues entitats

Mar Iglesias, Alfred Costa i Eva Alcón en la signatura del conveni
Mar Iglesias, Alfred Costa i Eva Alcón en la signatura del conveni
26 d'abril 2021 - 14:23

À Punt Mèdia i la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló han signat un conveni per a impulsar, amb diferents iniciatives, la igualtat efectiva entre dones i homes. A l’acte han acudit la presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Mar Iglesias, i el director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), Alfred Costa, i la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón.

En aquest sentit, els estudiants del Màster d’Igualtat i Gènere, que promou la Fundació Isonomia, faran pràctiques en À Punt. De fet, una estudiant d’aquest màster ja està fent una estada de pràctiques a l’SAMC. A més, la plataforma de mitjans de comunicació públics donarà difusió a les campanyes i estudis fets per la Fundació destinats al foment de la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes.

“À Punt Mèdia aplica un Pla d’Igualtat en la gestió interna, i de fet les dones són majoria en quasi totes les categories laborals”, ha explicat Alfred Costa, director general d’À Punt “i per descomptat, fomentem la igualtat en el tractament informatiu i en els continguts, amb una atenció especial a la denúncia de la violència masclista”. “A partir d’ara la nostra política encara serà més eficient gràcies al suport que ens aporta la Fundació Isonomia en iniciatives d’interés comú”, ha conclòs.

La rectora de la UJI, Eva Alcón, ha destacat que “aquest acord obri la cooperació en àmbits com la realització de pràctiques formatives en À Punt per a l’alumnat del Màster d’Igualtat i Gènere de l’UJI, a més de convertir la Fundació Isonomia de l’UJI en agent de referència per a l'assessorament en el pla d’igualtat de la CVMC i la SAMC i per a la formació especialitzada en igualtat, prevenció de l'assetjament i de la violència de gènere”.

D’altra banda, la Fundació esdevé un agent de referència en l’SAMC i la CVMC per a l’aplicació del Pla d’Igualtat i s’encarregarà de diagnosticar, assessorar i avaluar l’impacte del Pla. Així mateix Isonomia col·laborarà amb À Punt en la formació de la plantilla en els temes relacionats amb igualtat.

En aquest sentit, Costa, destaca que “El conveni reforça la col·laboració que ja mantenim amb l’UJI en matèria de formació i ho fa en l’àmbit de la igualtat entre homes i dones, en què els mitjans públics valencians estem en primera línia”.

Alcón ha remarcat que aquest conveni “enforteix la col·laboració entre la universitat pública de Castelló i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació”. Aquesta signatura, ha afegit, «representa el compromís de les dues institucions per a treballar, de manera coordinada i des dels seus àmbits d'actuació, per a afavorir la igualtat efectiva entre dones i homes”.

La Fundació Isonomia és una entitat sense ànim de lucre creada per l’UJI el 2002. Aquest acord és una mostra més de les excel·lents relacions entre les dues institucions, que ja col·laboren en molts altres aspectes com ara diversos projectes d'investigació, la realització de pràctiques en À Punt Mèdia dels estudiants dels graus de Periodisme, Comunicació, Traducció i Interpretació, Publicitat i Màster en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació.

A més, la seu de la delegació d’À Punt a Castelló està ubicada a l’Espaitec de l’UJI i, a hores d’ara, s’està treballant perquè tinga lloc, al juliol, la tercera edició del Pitching de l'Audiovisual, que serà a l'UJI. 

També et pot interessar

stats