À Punt Mèdia incorpora subtítols per a persones sordes en programes en directe

Els informatius del migdia i la nit, els magazins ‘El matí À Punt’ i ‘À Punt directe’ milloraran, així, l’accessibilitat de la televisió pública.

El matí À Punt
El matí À Punt

À Punt fa un pas més pel que fa a l’accessibilitat de la televisió pública valenciana per a les persones sordes. A partir de dilluns, 12 de novembre, s’incorporaran subtítols en programes en directe. Durant la primera setmana, els subtítols estaran disponibles en el magazín El matí À Punt i en l’informatiu del migdia. Durant la segona setmana, s’hi afegiran el magazín de la vesprada, À Punt directe, i l’informatiu de la nit. I, durant l’última setmana de novembre, se subtitularan també els informatius del cap de setmana.

En l’actualitat, la televisió d’À Punt disposa de subtítols, audiodescripció i llenguatge de signes en continguts, com ara els 30 minuts de l’informatiu del matí, la pel·lícula infantil de dissabte al matí, les pel·lícules de la vesprada de dissabte i diumenge, la pel·lícula infantil de dissabte al matí i la sèrie de ficció La Vall, que s’emet diumenge a la nit.

Amb aquest nou servei de subtítols en directe, són ja 45 les hores setmanals de continguts televisius subtitulats, als quals cal afegir 2 hores i mitja cada setmana d’informatius en llengua de signes, i 1 hora i mitja de programació audiodescrita. À Punt treballa, de cara a 2019, per a poder incrementar aquestes xifres i millorar l’accessibilitat al servei públic que ofereix a la ciutadania, tant en la televisió com en els continguts en línia i sota demanda.

A la Comunitat Valenciana hi ha 128.600 persones amb algun tipus de discapacitat auditiva, cosaque representa un 2,5% de la població, segons les xifres que recull l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

També et pot interessar

stats