À Punt ja és mitjà oficial del Humans Fest

El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València projecta més de 60 pel·lícules i documentals del 9 al 18 de juny

Els mitjans públics i la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana signen un conveni de col·laboració per a difondre les diferents campanyes i iniciatives

Majo Siscar, directora del Humans Fest
Majo Siscar, directora del Humans Fest / Foto: Ana Jimenez
08 de juny 2022 - 12:47

À Punt Mèdia i la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana (FxJ) han signat un conveni per a col·laborar en iniciatives per a millorar la situació social en temes com ara justícia social, educació, inclusió social i drets socials, entre d’altres.

La primera de les col·laboracions es materialitza aquesta setmana, ja que À Punt esdevé, per primera vegada, mitjà oficial del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, que organitza la fundació.

El festival projectarà del 9 al 18 de juny més de seixanta pel·lícules i documentals internacionals que tracten la complexitat de les migracions i el dret al refugi des d'una perspectiva antiracista i de gènere.

Alfred Costa, director d’À Punt, ha posat de manifest que “els mitjans de comunicació públics hem de formar una ciutadania crítica, compromesa i solidària. Ho fem a través dels nostres continguts informatius i educatius, i també amb el suport a iniciatives com el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest del qual som mitjà oficial”.

La directora del Festival, Majo Siscar, ha assenyalat que “Humans Fest aspira a ser un aparador cinematogràfic internacional en defensa dels drets humans. Comptar amb el suport de la radiotelevisió pública valenciana és fonamental perquè la nostra proposta arribe de base a totes les persones de la Comunitat Valenciana, de manera que puguen involucrar-se en la iniciativa mitjançant les projeccions, els col·loquis, l'exposició fotogràfica...”.

“A més”, ha afegit Siscar, “enguany dediquem el festival a les migracions i el refugi. Volem contribuir a fer que el respecte, la diversitat, l'antiracisme i l'acollida continuen sent un senyal d'identitat de la societat valenciana. De segur que gràcies a À Punt ampliarem la difusió d'aquest missatge”.

En aquesta edició, a més, el festival organitza projeccions gratuïtes a l’aire lliure en tres barris de València: al parc d’Enrique Granados de Patraix, a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret i a la plaça del Jardí de l'Ermita d’Orriols.

Una altra línia de col·laboració que inclou el conveni és que FxJ serà la font primària de la informació per als mitjans públics, és a dir, la fundació facilitarà l’accés als experts i testimonis per als diferents espais informatius.

À Punt Mèdia també es compromet a promoure les iniciatives de la fundació, amb una cobertura especial al Premi Drets Humans, que reconeix la trajectòria i dedicació d’aquelles persones i organitzacions que destaquen per l’aportació a la promoció i defensa dels drets humans i la defensa de la justícia.

A més, els mitjans públics i la fundació treballaran conjuntament en l’elaboració de continguts educatius que transmeten valors positius dirigits al públic infantil i juvenil.

“Amb la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Costa, “compartim els valors de justícia social i de defensa dels drets humans, en un moment en què assistim a la difusió d’ideologies basades en l’odi i en la persecució de la diversitat social”. 

També et pot interessar

stats